Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(Zliechov) (27.8.2022 13:31)
|
Hranaté talíře byl módní výstřelek z počátku 90.let. Když někdo chtěl vypadat v roce 1993 maximálně nóbl, tak jedině černé hranaté talíře. |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(jdsulin2) (17.2.2017 15:10)
|
za sociku papinak zachranil nas narod protoze to hovezi by se proste jist jinak nedalo |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(Pivo) RP (25.10.2015 10:46)
|
Papiňák byl poplatný socialistickému "uklohnit vše co nejrychleji". Dnes v době rozvinutého Pohlreichismu se vývary táhnou celou noc, maso se dusí půl dne a místo kořenících směsí máme bylinky z vlastní zahrádky! Papiňák je tudíž přežitek, stejně jako hranaté talíře či slánka a pepřenka na stole... cpt out |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(Abdul_Hasan) RP (25.10.2015 10:13)
|
Tex: ještě funguje, jen jsem uvedl orientační tlaky co to vydrží... Pokud měl nějaký robustnější design, tak 10 atmosfér by nemusel být problém... |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(Tex) RP (24.10.2015 9:43)
|
Abdul_Dacan: hmm zaujimave, mozno vadny kus? A ked poklice vyletěla, ako to skoncilo? Tak ako na obrazku, alebo menej dramaticke? |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(RudlaS) RP (23.10.2015 12:16)
|
xm07: Ten mají rodiče taky. |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(xm07) RP (23.10.2015 8:01)
|
No ja pouzivam stale tohle:
[odkaz]
a to asi moc vybouchnout nemuze. Dokud to syci, tak asi ok. Jne se tomu asi nesmi dat plnej knedlik. |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(mrkev) RP (23.10.2015 5:38)
|
Mě se nejvíc líbilo, když kdysi na jedné diskuzi říkala borka, že nevěří tady tomu typu: [odkaz] Že ji přijde mnohem lepší tady ten [odkaz] Prý to líp "drží tlak" |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(LSLarry) (22.10.2015 1:00)
|
Jedna vec je samotny tlak v zavrenem papenaku, druha vec je to, ze se prehrata voda pri poklesu tlaku (otevreni) temer okamzite temer vsechna zmeni v paru. A to je hukot. |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(Abdul_Hasan) RP (21.10.2015 23:59)
|
Tex: papiňák co jsme měli doma měl vařící tlak kolem 2,5 atmosfér (teplota varu 128 °C), pojistný ventil měl vyletět u 3 atmosfér (134 °C), a poklice měla vydržet 6 atmosfér (160 °C). |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(marbas) RP (21.10.2015 22:07)
|
to vařil granát? |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(Tex) RP (21.10.2015 19:57)
|
ale aby ten hrniec takto vybuchol, to asi chce kurva velky tlak, nie? Treba to radsej kontrolovat - ked nesyčí von pára, radsej odstavit plamen, schladit, otvorit a vycistit ventil.. keby ti hento jeblo do ksichtu, asi by si mal problem |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(c4) RP (21.10.2015 19:32)
|
používáte někdo Remosku? |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(mrkev) RP (21.10.2015 19:25)
|
Když ohříváš při normálním tlaku, tak kolem cca 100°C ti přesne růst teplota. Když dál dodáváš teplo, jen se mění voda na páru, teplota neroste. Tvoje mamka s babičkou to pravděpodobně přestaly používat protože už nevaří složitá jídla pro hromadu lidí a mají víc času. Jako když si chceš udělat silný vývar do hodiny, nebo za 15 minut uvařit brambory, tak není nic lepšího... |
|
Not_Allowed_To_Dinner.jpg
(xo-bot) (21.10.2015 18:29)
|
povaril som |
|