putyka (15.1.2024 16:49)
+ x !  Známka: 4Váha: malá


Komentáře (20) Komentovat Nezobrazovat

putyka (takyjá) (16.1.2024 17:34)
polovina chmele jde od nás jabloním

putyka (prdel) (16.1.2024 13:44)
nevím jestli to tady už zaznělo, ale proč to kurva točí na tu sklénku zvenku a ruky, proč kurva.

putyka (HAHAHAHAHARP (16.1.2024 8:50)
je jedno jak tomu budete rikat, ale to ze si to japonec lije po sklenici a po ruce je hnusne a nechutne. Navic se hipstersky snazi o hladinku na okraji sklenice, coz je debilni, protoze se to pak tezko nosi a pije z toho.

putyka (NikdySeNezaregistrujiRP (16.1.2024 8:34)
@Květoslava: V první řadě neexistuje žádný jediný správný termín na to, jak dostat pivo ze sudu. Pivo se historicky čepovalo ze sudů z čepem. Následně se točilo (pákou se vháněl vzduch do sudu). Pokud by chtěl být někdo chytroprd, měl by trvat na tom, že i pivo i limonáda se kompresoruje. Pokud hrajeme na ustálené spojení, tak se úplně stejně točí i čepuje.

putyka (Dinktura) (16.1.2024 0:25)
Jojo pěna. Gruzii mi točil pivo takový dědula, chlubil se že "eto českaja teknika" a pak tu pěnu vyjebal lžící do dřezu :-D

putyka (Květoslava) (15.1.2024 21:32)
Tak v první řadě se pivo netočí. ale čepuje. Byť už čepy nejsou, tak je to ustálené spojení. Točí se limonáda. A za druhé české pivo je stále světová špička. Vypustím-li největší exportéry, tak tu je spousty pivovarů které sbírají celosvětově první ceny.

putyka (ModusRP (15.1.2024 20:24)
Vy kokoti, vás nemá srat co točí, ale JAK to točí!?! To je úplná pycovina, jak si to leje po skle a rukou >-O

putyka (Dezοlát) (15.1.2024 19:13)
Podle mě se to nedá generalizovat. Vždyť i u nás jsou astronomické rozdíly nejen mezi restauracemi, ale i mezi pivovary. Na jedné straně tu jsou výborné minipivovary jako Strahov nebo Školička a na druhé straně katastrofální chemičky typu Svijany/Rohozec. Ty chemičky vyčarují moc pěknou čepici z Tetrahopu.

putyka (ZlopezRP (15.1.2024 19:10)
Ale peknou cepici z peny po svete clovek moc neuvidi.

putyka (Prawda. . . ) (15.1.2024 19:04)
@NikdySeNezaregistruji: Ono je otázka, co to je pro tebe dobré pivo. Tady jsme zvyklí na pilsner, takže všechno přirovnáváme k pilsneru. Když to nemá pěnu, když to nemá v sobě bubliny, když to nemá zlatavou barvu... tak jsou našinci zdrženliví. Jinak, Japonci vaří pilsner a světlé pivo podle německého vzoru někdy z roku 1890. Dokonce pivovar Asahi vlastní i ty české modly jako třeba Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast, Velkopopovický kozel, ...

putyka (Potvurka) (15.1.2024 19:02)
Ale mozna ze na zacatku, jak csti sklenici tam led maji - vypada to tak - tak aspon neco ;-)

putyka (Potvurka) (15.1.2024 19:00)
To ze to piovo neumi uz poznate podle skla, vidite zde snad nachlazene tluste sklo, co drzi teplotu pova ? NE - pritom nachlazene sklenice meli i v Bulharsku ;-) - kdyz ne a chtel jsme nachladit, prdli na chvili do ledu a bylo to - vedeli, znali ;-)

putyka (Potvurka) (15.1.2024 18:59)
Myslim ze to bude mega sracka, piva umi varit vsude, zvlaste pokud nekde zamestnaji nejakeho CZ sladka, nebo nekdo emigroval ze zemi jako CZ/D/Be/Ned. - pak vario dobre piva i v Asii - jo a Polaci ted vari fakt pecka piva vsech druhu a experimentu. Pivo na jeden zatah se cepuje, ale proc preliva, spine sklenici a pak ji musi cistit ?

putyka (NikdySeNezaregistrujiRP (15.1.2024 18:42)
S lokální zaprděností souhlas, že je české pivo nejlepší pivo na světě, tomu se směji. Nicméně, že by uměli dobré pivo vařit po celém světě to fakt ne. Prostě jsou země, kde mají pivní kulturu a vaří dobrá piva a ležák plzeňského typu tam tvoří zlomek jejich produkce. Ale jsou země, kde pivo prostě vařit neumí tak dobře - a je to horší, ať se už pokoušejí o jakýkoliv typ piva. Třeba Egypt. Nebo Indie - pár dobrých značek, jinak bída. Rusko - není to úplně špatné, ale je to znatelně horší, než v Evropě.

putyka (Prawda. . . ) (15.1.2024 18:37)
Takže jsem pochopil, že místní dávají přednost zatuchlému půl litru, na kterém jsou ještě zbytky slin předchozího násosky, do kterého se to točí stylem ''až budu mít čas, tak to dotočím'' nebo ''to dojde''. ;-)

další...