ByznysDeník  |  HobbyDeník  |  VipShow  |  MotorGuru  |  NeposlušnéTlapky  |  TechSvět  |  ČasProŽeny  |  MyMuži  |  ČasProBydlení  |  Pravda24

Přispívat do fóra mohou pouze pravidelní uživatelé Roumingu.

Zobrazení je omezeno na jedno vlákno! Vrátit se k zobrazení všech vláken.

 

re: grill (MilaneseRP (3.3.2021 1:19)
A ja jen doplnim, ze nejlip se vydelava na lidske blbosti.
 
re: grill (keneeRP (2.3.2021 11:48)
Zakaznik je z Nemecka, Ludwigshafen. Nespecifikoval presne maso, ale ukazal mi tuto fotku
[odkaz]
a spominal, zevraj sa nejak specialne stravuju. Je dost mozne, ze to nebudem zhanat, len som sa pytal roumenovho spolocneho vedomia
 
re: grill (bhole1_je_k0k0tRP (2.3.2021 10:45)
U nas neni nikde klasicka farma s necim takovym? Na hovezi si vzpomenu minimalne na 2 jen tak z hlavy. Tak jako tak neverim, ze ten rozdil v chuti bude takovy, aby to obhajilo nekolikanasobnou cenu.
 
re: grill (EGORP (2.3.2021 10:37)
bhole> spis je problem v tom mase. Iberijsky cunici jsou krmeny zaludama a zijou ve volnym vybehu. To co je u nas zije na 5 metrech ctverecnich a krmi to srotem. Rozdil je v chuti a v cene. Kotletky meli treba v Cafe imperial jeste pred vanocema... :'(
 
re: grill (bhole1_je_k0k0tRP (2.3.2021 10:25)
Tak jestli je to veprove, tak to ti taky klidne udela na prani v podstate kterykoli reznik, ktery si boura maso sam.
 
re: grill (EGORP (2.3.2021 10:15)
predpokladam, ze jde o kotlety z iberijskyho cunika orezany jako "french rack" tj orezany, ze z toho kouka zebirko. Kde je sehnat netusim, v makru jsem to nevidel.. jestli je zakaznik ze spanelska tak to asi bude mit o dost snazsi sehnat ;)
 
re: grill (MemRP (2.3.2021 10:04)
TiVa: Tak ten kontaktní gril s žebrováním už mám taky... a je to docela ok, dá se s tím žít.
 
re: grill (bhole1_je_k0k0tRP (2.3.2021 9:56)
kenee: To sou proste jehneci hrebinky. Mi nerikej, ze na Slovensku nemate ovce. Znackove jehneci fakt nepotrebujes... Tohle sezenes pri trose snahy temer kdekoli.
 
re: grill (pan_cernyRP (2.3.2021 9:47)
Zkus Pampas. Ale zase není moc o co stát. Na prdel si z toho nesedneš.
 
re: grill (keneeRP (2.3.2021 9:43)
Zakaznik mi odporucil maso iberico french racks. Googlil som to, ale ziadny obchod na svk/cz to nepredava. Uz ste sa s tym stretli? Kde sa to da zohnat za rozumnu cenu. To je 25eur/kilo
 
re: grill (TiVaRP (24.7.2019 10:55)
Mem: já mám ten kontaktní, obě půlky jsou žebrované, rozpaluje se tak 5-7min a občas se mi to zdá až moc silné. [odkaz]

na plynu jsem dělal taky dost, ale nechtělo se mi do toho investovat, protože jsem fakt líný obsluhovat cokoli krom té elektriky, maximálně když se nás párkrát do roka sejde víc roztopím ty brikety, výhrady proti plynu asi nemám, snad jen bych doporučil kupovat jen čistý propan namísto PB
 
re: grill (MemRP (24.7.2019 10:23)
Elektrický gril mám taky (jedna půlka plech, druhá kámen), ale rozpaluje se to tak půl hodiny a je to i potom slabé.:-/
Zkoušel jsem jednu dobu i plynový a asi bych se k němu časem zase vrátil.
 
re: grill (TiVaRP (24.7.2019 10:04)
Mem: nesmíš tam dát celý balíček, ale fakt malý kousek (třeba i víc malých kousků), nicméně tohle byl důvod proč jsem přešel na třísky

jo a mimochodem nějaký rok zpátky jsem koupil v lídlu za nějakou tisícovku kontaktní (zavírací) elektrický gril, od té doby už skoro nepoužívám cokoli jiného, rozpálené je to hned, topí to rovnoměrně a plotny stačí oškrábnout a hodit do myčky
 
re: grill (MemRP (24.7.2019 9:56)
„dřív jsem dával tuhý podpalovač“
Taky jsem zkoušel. Výsledek byl, že po půl hodině už bylo uhlí z půlky popelavě šedé a ty hranolky tuhého podpalovače byly pořád neshořené a šel z nich smrad a bílý kouř. :)
 
re: grill (TiVaRP (24.7.2019 9:53)
Bobsik: nikdy nedávej na gril nic dřív, než ho máš fakt pořádně rozpálený (to znamená, že z grilu nejde hustý kouř, ale jde z něj jen třepotavý takřka bezbarvý žár. Pro brikety to platí dvojnásob - ty když špatně nažhavíš = zdechnou. Nyní zatápím tak, že na dřevěnné třísky (dřív jsem dával tuhý podpalovač - bylo to sice fajn a jednodužší, ale dlouho vydrží smrdět) dám brikety, zapálím třísky, nechám trošku rozhořet a pak do toho foukám (např. horkovzdušná pistol) dokud brikety nezačnou prskat. Toto opakuji několikrát, než jsou brikety rozpálené "do běla". Pak přiložím ještě lopatku briket (fakt není dobré to tam sypat i s tím bordelem), znovu to několikrát rozdmýchám proudem vzduchu a pak čekám dokud to nepřestane kouřit.
 
re: grill (BizmatekRP (24.7.2019 2:04)
Na rozpálení uhlí je nejlepší rozpalovač, jde to jen s novinami a trochou podpalovače na spodní vrstvu uhlí, je to bez smradu a rychle
[odkaz]
 
re: grill (PaulZyRP (23.7.2019 23:51)
[odkaz]
 
re: grill (pedyRP (23.7.2019 23:41)
Rybu usušit ubrouskem, pokud možno z papíru.
 
re: grill (Zahy2RP (23.7.2019 20:35)
Mřížku vytřít špekem, pokud možno z prasátka.
 
re: grill (BobsikRP (23.7.2019 20:09)
Koupil jsem dreveny uhli, vazne neni nejlepsi, musim prvne zkusit jak rikate jeste brikety. Prvni pokus nedopadl dle predstsv, ryba se moc prilepila (dnes jsem koupil drzak na rybu,stim to pujde lip) a maso jsem tam dal v blbej cas, na povrchu prismahly, uvnitr nedodelany.. priste to pude lip :)
 
re: grill (MemRP (23.7.2019 12:22)
:D
 
re: grill (cern0usekRP (23.7.2019 11:59)
HoMem [odkaz]
 
re: grill (MemRP (23.7.2019 11:29)
Takže win win, jistě jsou ty spaliny i zdravé :)
 
re: grill (TiVaRP (23.7.2019 10:56)
spíš hoří jen ten podpalovač :-D
 
re: grill (MemRP (23.7.2019 10:52)
Já na to vždycky vyleju půl lahve podpalovače a pak hoří všechno, nejvíc ta odkapávací miska pod větracími dírami :D
 
re: grill (TiVaRP (23.7.2019 10:48)
od té doby co tam dávám jen brikety už nemám problém se zhasináním po přiklopení zmizel i bez vrtání děr, ale chce to pořádně ty brikety rozpálit, já na to používál horkovzdušnou pistol nebo nějaký zdroj objemného vzduchu (já mám např. makita dub182 - získal jsem ho kdysi zadarmo a tohle je jedna z mála věcí na co se ten krám opravdu hodí)
 
re: grill (BobsikRP (21.7.2019 18:16)
Tak jsme koupili ten kulovej s poklopem za 800. Uvidime v praxi v tydnu jak se s nim pracuje a jestli je potreba vrtat dalsi diry :D
EDIT: Bobsik - 21.07.2019 18:17:03
 
re: grill (j4r0lRP (19.7.2019 9:44)
mame cca 2 roky starou verzi "kulateho s grilem bez polohovani".. chvili mi trvalo se s nim szit, holt to neni *doplnte si vaseho oblibeneho vyrobce*..."poladil" jsem ho sesti 10mm dirami ve spodni casti (prisun vzduchu tim kroutitkem dole mi neprisel jako dostatecny) a konecne mam pocit, ze nezhasne do minuty po priklopeni..
kdybych vedel, ze na nem budu varit pravidelne, nebo aspon 2x do tydne, volil bych neco jineho, bytelnejsiho, kvalitnejsiho, nicmene jednou, ci dvakrat do mesice je to do pohody..
docela dost dela uhli..zasadne nesypu z pytle, ale poctive prikladam rukou, neb uhelny prach a male kousicky uhli neprospivaji horeni..z toho pak plyne, ze neco kolem petiny pytle huhli konci nespalene na kompostu..brikety jsou kapitola jina, ale na uhli mi maso chutna vic..
gril jako takovy se jednoduse cisti - proste se vysype (je dobre pred tim sundat popelnik, kde popela sice moc nebyva, ale na rukach to clovek mit nechce ;-) )
rost (mohl by byt tlustsi) pred cistenim lehce nahreji a mimo gril ho beru dratenym kartacem..na grilu to sice jde taky, ale proc mu nakladat vic, nez je treba, zas tak bytelnej neni..
na obcasne grilovani, kor kdyz se budes tesit na pevny gril, bych se toho nebal..
 
re: grill (BeamRP (19.7.2019 9:30)
V tom případě zase můžu doporučit i ten plyn. Taky mám psa debila a synovi budou dva roky za 4 měsíce, a měl jsem hroznej problém čumět na uhlí, a malýho se psem. Ten plyn se dá hned ztlumit, hned přidat, pod tím víkem to dlouho vydrží teplý... Tam kam dosáhne to ani není tak horký...
 
re: grill (fuRP (19.7.2019 9:06)
psa das na gril a mas 1/2 starosti
 
 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...