VipShow  |  TechSvět  |  Pravda24  |  ČasProBydlení  |  MyMuži  |  ČasProŽeny  |  MotorGuru  |  ByznysDeník  |  HobbyDeník  |  NeposlušnéTlapky

Přispívat do fóra mohou pouze pravidelní uživatelé Roumingu.

Zobrazení je omezeno na jedno vlákno! Vrátit se k zobrazení všech vláken.

 

re: Roumenova grilovací poradna (emkacRP (30.4.2021 13:24)
Chces grilovat pre vela ludi? Pre seba?
Casto? Niekedy?

V skratke:
Elektricky gril nedoda jedlu tu chut a vonu, ako gril na uhllie/brikety. Ale je o pohodli.
Keramciky gril (vajce) je drahy a zbytocny.
Smejdy ti skoro nic nevydrzia.
Kupi si Weber, velkost podla poctu ludi.
Ak grilujes dlho (viac jedla, viac ludi), pouzi brikety. Idealne drahe Weber.
Ak len rychlovka pre seba +1, tak uhlie. To vydrzi casovo menej.
Urcite potrebujes zapalovaci komin na gril.
Ak chces k tomu viac info, pozri: [odkaz]
 
re: Roumenova grilovací poradna (RP (29.4.2021 21:18)
bump [odkaz]
 
re: Roumenova grilovací poradna (RP (19.4.2021 20:00)
Dym znamena rakovinu, nerobte to, hosi, avokado ma vitaminy, kupte kvalitny mixer.
 
re: Roumenova grilovací poradna (RoumenR (19.4.2021 18:29)
Ja mam elektricky a jsem s nim naprosto spokojen. 8-)
 
re: Roumenova grilovací poradna (LumpenkavárníkRP (19.4.2021 16:31)
(EGO): No ok. To už je lepší. Možná ještě upravit slovo prakticky na témeř. To bych byl úplně spokojený.

Hele já tu nedělám reklamu bezkouřovému grilu. Vím že má nedostatky, ale do panelákového bytu to je docela zajímavé řešení. Pokud teda nechceš plyn, nebo elektřinu z nějakého důvodu.
 
re: Roumenova grilovací poradna (EGORP (19.4.2021 16:29)
pan_cerny> to neni debata o cene, ale o otazce zivotnich priorit. [odkaz]
 
re: Roumenova grilovací poradna (pan_cernyRP (19.4.2021 16:12)
Už je tady řeč o sálání, spalování, kouření (MHT), tak si přihodím taky něco. Když grilovat, tak jedině na: [odkaz] Můžeme tedy přejít na debatu o ceně.
 
re: Roumenova grilovací poradna (EGORP (19.4.2021 16:10)
LK> Takze jeste jednou:
K d y z g r i l u j e s n a k v a l i t n i m u h l i a n e t e c e t i d o n e j o m a s t e k, p r a k t i c k y t o n e k o u r i a n e s m r d i.

 
re: Roumenova grilovací poradna (LumpenkavárníkRP (19.4.2021 15:52)
(EGO): ty sis to nepročetl. Že ne? ;-) Já ti to přelouskám tedy. Kouřivost jakéhokoliv spalovaného materiálu závisí na kvalitě jeho spalování. Při dokonalém spalování ti z kvalitního uhlí jde opravdu jen CO2. Když spalování nebude dokonalé (obyč grill), tak z toho bude lítat také CO, ale i saze jako kouř a ty je budeš čuchat. Bude ti smrdět celý pokoj. U bezkouřoveho grillu je kvalita hoření vyšší, protože lopatky ženou víc vzduchu do hořeniště (okysličení) a tak se hoření přiblíží dokonalému spalování víc. Vznikne méně nedokonale spálených sazí a tedy méně kouře. Kvalita uhlí není ani zdaleka vše. Ovšem souhlasím, že je lepší si dělat kouř nakuřovací pistolí, než grillem.
EDIT: Lumpenkavárník - 19.04.2021 15:56:20
 
re: Roumenova grilovací poradna (EGORP (19.4.2021 15:32)
LK> dik, ale myslim, ze muj link je zabavnejsi a relevantnejsi. Kourivost grilu zavisi na kvalite uhli a jestli ti do nej tece omastek. Proti bezkourovejm a elektrickejm a plynovejm grilum (atd.) ma normalni i vyhodu ve snazsim cisteni, cistis jen mrizku, ostatni se tak nejak vypali s uhlim. U tech dalsich to musis cistit a je to zpruz.
Osobne mam tenhle: [odkaz] po cca sedmi letech odesla topna spirala za 2k (pravdepodobne mou vinou, vymeneno)
 
re: Roumenova grilovací poradna (LumpenkavárníkRP (19.4.2021 14:55)
(EGO): Já ti doporučuji nastudovat [odkaz]
A zamyslet se na smyslem a principem bezkouřových grilů......
 
re: Roumenova grilovací poradna (EGORP (19.4.2021 14:44)
V podstate by mezi elektrickym grilem a grilem na uhli nemel byt ve vysledne chuti vetsi rozdil. Drevene uhli by melo generovat jen teplo, zadny dalsi kour. To co kouri a smrdi (a hori) je tuk odkapavajci na uhli. Na to zakoureni masa bys mel pouzivat plechovou krabicku s drevenejma stepkama. Grilem na uhli dosahnes vyssi teploty a kratsi dobu masa na grilu takze se rychlejc zatahne a neni tak vysusene. Velka plocha grilu je fajn i v tom ze kdyz obracis maso das ho o kus vedle na dalsi rozpalenej kus kovu.
jeste link na vyrobu dreveneho uhli + trocha teorie at se nehadate ;)
[odkaz]
edit: link
edit 2: ve videu je explicitne receno, ze to co dava masu chut je ten palici se tuk na uhli.. no... :P
EDIT: EGO - 19.04.2021 14:48:46
EDIT: EGO - 19.04.2021 14:51:47
 
re: Roumenova grilovací poradna (LumpenkavárníkRP (19.4.2021 14:42)
No já nevím :-) pořád vidím rozdíl mezi tímto [odkaz] a tímto [odkaz]
 
re: Roumenova grilovací poradna (ArfisRP (19.4.2021 14:33)
To je tvůj problém. Koukni se, z čeho je vyrobená grilovací pánev a jak funguje.
 
re: Roumenova grilovací poradna (LumpenkavárníkRP (19.4.2021 14:20)
Já s vámi stále nesouhlasím. On existuje ještě rozdíl v způsobu přenosu tepla.
[odkaz]
[odkaz]
 
re: Roumenova grilovací poradna (ArfisRP (19.4.2021 14:09)
Pokud si koupíš grilovací pánev s žebrováním pro texturu a pokud nepotřebuješ velkou plochu grilu, tak rozdíl mezi elektrickým/plynovým grilem a tou pánví je nula no :).
 
re: Roumenova grilovací poradna (BobsikRP (19.4.2021 13:15)
no, k hovnu ? :D plynovej bych ještě chápal, ale ten elektrickej je prostě pánev... co je na tom grill?
 
re: Roumenova grilovací poradna (LumpenkavárníkRP (19.4.2021 11:47)
(Bobsik): No to fakt není jako rovnou na pánvi. K čemu by pak byly plynové/elektrické grilly?
Ale sdělení jsem pochopil. Máš rád kouř.
Btw. Doporučuji něco takového [odkaz] :-D
 
re: Roumenova grilovací poradna (BobsikRP (19.4.2021 11:28)
no ty bezkouřový mi nejdou moc do hlavy.. já chci aby to maso bylo ohulený, to už s ti rovnou můžu dělat na pánvi...
 
re: Roumenova grilovací poradna (Mr. DeathRP (19.4.2021 11:11)
Zajdi do Bauhausu, mají tam nějakou privátní značku. Je kvalitativně o něco horší než Weber, ale pokud to nebude pořád na dešti, tak vydrží řadu let. Za stejný prachy to bude mnohem vybavenější gril než od Weberu, příslušenství jde taky dokoupit a je tak za třetinu ceny než u Weberu.
 
re: Roumenova grilovací poradna (LumpenkavárníkRP (19.4.2021 10:23)
Kolega si chválí tohle [odkaz] Má to v paneláku. Mě to překvapilo. Prý to opravdu funguje a nesmrdí.

Jen si stěžuje, že to to uhlí žere hrozně rychle.
 
re: Roumenova grilovací poradna (BobsikRP (19.4.2021 10:07)
mám ten poloviční z Hornbachu nebo odkud a taky funguje :) jen se blbě rozhořívá, tchán si do stejnýho prostě dovyvrtal díry a je spokojenej :D
EDIT: Bobsik - 19.04.2021 10:09:13
 
re: Roumenova grilovací poradna (EGORP (19.4.2021 2:05)
Weber je fajn a vydrzi leta venku bez vetsi pece a reznuti. Do cca 4 lidi staci malej pro 4+ uz je treba velkej. Osobne jsem kupoval 3 elekricky a jeden na uhli. Elektrina ma vyhodu ze to pece vzdycky stejne takze casem se naucis jak mas co dlouho delat a trefis se. Coz je u drazsiho masa fajn. U grilu na uhli bych vzal verzi s teplomerem a je i vykonnejsi nez elektrina, takze tam muzes dat steak i v zime. Weber k tomu dela tunu predrazenych doplnku, ktere ti pak rodina muze kupovat k vanocum svatkum atd. Nahradni dily maji i po letech. Volil bych cernou, nebo tmavsi barvu, svetla se po letech zasmoura..
EDIT: EGO - 19.04.2021 2:07:35
 
re: Roumenova grilovací poradna (adamsRP (19.4.2021 0:00)
No, nevím jak pro lidi, ale pro ptáky je pozinkovaný drát toxický. :D

Ale vzhledem k tomu, že jsem moc pozinkovaných hrnců (s výjimkou zavařovacích) neviděl... (ale jako jo, dává se jako doplněk stravy, na rozdíl třeba od olova nebo hliníku :D)

edit: Hm... asi nic moc

„Většina obyvatel Evropy získává potřebné množství zinku z pestré a vyvážené stravy a potřeba suplementace se proto vyskytuje jen velmi zřídka. Náhodný příjem zinku v množství 200 mg je vysoce toxický, působí silné potíže a zvracení, prodloužený příjem takového množství může rušit absorpci mědi a železa, neboť cesta přechodu těchto tří prvků ze střeva do krevního řečiště je společná, a proto přebytek jednoho brání absorpci dalších. Horní limit pro příjem zinku je stanoven pro dospělé osoby na 45 mg/den a pro děti 23–28 mg/den.“

[odkaz]
EDIT: adams - 19.04.2021 0:06:28
 
re: Roumenova grilovací poradna (brnonymousRP (18.4.2021 23:57)
A co takhle grill za 1 Euro? Maji je nastosovane pod striskou u kazdeho hypermarketu.
 
re: Roumenova grilovací poradna (ŠukahošikiRP (18.4.2021 23:47)
400 eur za grill? Sak grill kupis okolo 60 eur co je na uhli. Ja mam gril za cca 1500 kc a drzi jiz tretim rokem, ale jestli chces neco lepsiho tak asi toto Zahradní gril MAX na dřevěné uhlí s nastavitelnou výškou roštu
 
Roumenova grilovací poradna (MlékařRP (18.4.2021 23:33)
Je mi jasné, že pravý roumenista na slunce nechodí, ale zase na druhou stranu rád žere. Rád bych se tedy od zkušenějších informoval o výběru grillu. Popravdě o grilování nic nevím, ale rád bych si občas udělal nějaké žrádlo na terase a u toho vyklopil pár žíznivých čůráků.
Zatím vím jen to, že by to měl být grill na dřevěné uhlí. Sousedi nejsou problém (snad). Práce kolem toho mi nevadí. Znám asi jen značku Weber. Existuje ještě něco podobného?
Řekněme do 400 Euro. Líbí se mi WEBER MASTER TOUCH, ale nejsem si jist jak moc se to liší opriti grillu za polovinu.
Asi bych chtěl nějaké rozumné příslušenství a stojan s kolečky by se nemusel po roce rozpadnout...
Digestoř je samozřejmostí.
 
 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Podmínky pro uchovávání nebo přístup ke cookies je možné nastavit ve vašem prohlížeči. Více...