Přispívat do fóra mohou pouze pravidelní uživatelé Roumingu.

Zobrazení je omezeno na jedno vlákno! Vrátit se k zobrazení všech vláken.

 

re: Hrnková bábovka (RoumenR (24.10.2010 13:54)
Ja ji delal vcera taky poprve. 8-) Recept stejny, ale nedal jsem tam kakao, mam rad svetlou babovku. Po dobu "peceni" jsem nebyl v kuchyni, nemel jsem na to odvahu...takze nevim do jake to slo vysky, :) Nicmene vysledek stejny. Konzistence, barva, chut ok, smrad ko. Je to smrad z vajicek. Zatim to tu stoji vyklopeny a hleda se dobrovolnik, co to sni. :o)
Jinak original trena babovka je uplne stejny recept (s nasobne vetsim mnozstvim ingredienci), jen se to pece pul hodiny. Vysledek je samozrejme nekde uplne jinde. :-)
 
re: re: re: re: re: Hrnková bábovka (KubaRP (24.10.2010 13:44)
řekl bych že kočce sebere záření jeden rozměr a transformuje ji to na nový vnitřní nátěr mikrovlnky :)
 
re: re: re: re: re: Hrnková bábovka (RP (24.10.2010 13:40)
Socca> to si zas pleteš s Half-Life :-)
 
re: re: re: re: Hrnková bábovka (SoccaRP (24.10.2010 13:30)
ona jde v mikrovlnce uvarit kocka? ja myslel ze ji to odesle cervi dirou do jine mikrovlnky :-)
 
re: re: re: Hrnková bábovka (MalomRP (24.10.2010 13:23)
No, jak to do mikrovlnky vložíš, tak si to musíš pamatovat, páč po několika minutách už "složení" nepoznáš.
Zaplaťpánbů za to, že ty dnešní mikrovlnky jsou plně vnitřně omyvatelné, jináč by to byl vcelku drahý recept.
 
re: re: Hrnková bábovka (CAMOSSkaRP (24.10.2010 12:59)
Mhmm, kočka se sýrem...
 
re: Hrnková bábovka (MalomRP (24.10.2010 12:36)
Péct v mikrovlnce nehodnotím jako zrovna ideální způsob přípravy potravin :-)
Z principu je výsledek propečení nerovnoměrný, tj. po těch třech minutách může být zdravotně závadný (mikroorganismy).
No a pak ty teoretické změny struktury molekul, které ještě nikdy nikdo veřejně neprokázal, ani nepopřel :-D

Edit: zato péct v mikrovlnce kočku je srandy kopec
EDIT: Malom - 24.10.2010 12:39:35
 
re: Hrnková bábovka (mooRP (24.10.2010 12:23)
more cowbell
!!!
 
Hrnková bábovka (P.RP (24.10.2010 12:16)
Tak jsem to chtěl taky zkusit ... no, odrazil jsem se od jednoho z receptů, co padl v komentech, tj. 4 lopaty mouky a cukru, tři lopaty mlíka a oleje, půl semínka lopaty prášku do pečiva a vajíčko. Oproti receptu jen polovinu kakaa. Nejdřív jsem smíchal jen ty sypký věci a přidal mlíko s olejem, na závěr vajíčko. Bylo toho tak půl hrnku, říkám si pohoda. Mignu to mikrovlny na max na 3 minuty. Dvě minuty nic, pak akce hrnečku vař, až jsem čekal, že ten komín vyroste ke stropu mikrovlny. Po půl minutě se růst zastavil a po dokončení programu okamžitě opadl zhruba do výšky hrnku. Jak jsem to otevřel, vyhrnul se smrad, že jsem skoro vrhnul. Konzistence na povrchu taková pudinková, stačilo po okrajích objet nožem a šlo to i vyklopit (u dna se vytvořily vzduchové kapsy, takže to moc nedrželo). Po rozkrojení to uvnitř vypadá jak bábovka (i upečená), ale skrz ten smrad jsem nenašel koule to ochutnat. Takže, je nějaká chyba v technologickém postupu? Je to potřeba míchat v nějakém pořadí? Potažmo jakej výkon má mít mikrovlna (na naše 900W)? =)