MyMuži  |  HobbyDeník  |  ByznysDeník  |  VipShow  |  ČasProBydlení  |  ČasProŽeny  |  TechSvět  |  NeposlušnéTlapky  |  MotorGuru  |  Pravda24

Nalezeno 17311 videí.
   Proc jsme a budeme ve srackach(neni to tak upln... (fake) (12.11.2011)
+ x !  Známka: 1Váha: malá   
 
 
 
 
 <<  YT  >>   
Hruba maska (Tearon) - Známka: 1, váha: střední The Prohlížeč (JirkaCV) - Známka: 4, váha: střední Ohnostroje... Planovana delka tr... (Tearon) - Známka: 3, váha: malá Proc jsme a budeme ve srackach(n... (fake) - Známka: 1, váha: malá Banana song (Setiath) - Známka: 5, váha: velká Otevření prvního hobbymarketu v ... (Octagon) - Známka: 1, váha: střední Google Translate Song (cbx) - Známka: 3, váha: střední


Komentáře (8) Komentovat Nezobrazovat

Proc jsme a budeme ve srackach(neni to tak uplne pravda, ale podstata tam je) (AlfaRP (12.11.2011 18:07)
Schweik měl jsi dokoukat víc jak 10 minut. Je vtipné, že říkáš, že 1 dolar neudělá 10 a pak řekneš že 10 dolarů udělá 9, ale co se s těma 9 stane? Zase je někdo někde vloží do banky a zase 1/10 zůstane v bance, takže z tvých 10 dolarů je ve výsledku 100 :D nechápu co na tom nechápeš.

Proc jsme a budeme ve srackach(neni to tak uplne pravda, ale podstata tam je) (Hudec) (12.11.2011 11:48)
Schweik: ano, ekonomove maji hodne jakychsi pojmu (aktiva, pasiva, bla, bla..), kterym popisuji krize.. ale problem, na ktery poukazoval byl taky hlavne v tom, ze ty banky su farmy a jen par lidi z nich zije a zbytku hodi jen drobecky.. to je ten hlavni problem proc jim kazdy z "Occupy Wallstreet" chce rozbit drzky..

Proc jsme a budeme ve srackach(neni to tak uplne pravda, ale podstata tam je) (pXRP (12.11.2011 11:41)
Schweik: neskor hovori o inych veciach. A aj ked neviem posudit, nakolko ma pravdu, tak to je minimalne zaujimave. Kludne si to dopozeraj, ked uz nic ine, tak ako beletriu :-)

Proc jsme a budeme ve srackach(neni to tak uplne pravda, ale podstata tam je) (SchweikRP (12.11.2011 10:49)
Hnutí "Occupy Wallstreet" je velkým nepochopením kreditní krize. Je nepochopením, že vláda plnila levičácké objednávky na levné peníze pro všechny. Je snahou personalizovat systémový problém, který vznikl špatným krytím peněz. Je planým nasloucháním moralistům, kteří se konečně radují z toho, že nemluví do prázdna.

Proc jsme a budeme ve srackach(neni to tak uplne pravda, ale podstata tam je) (SchweikRP (12.11.2011 10:46)
Protože zmizelo velké množství peněz, tak vznikla deflace a započala kreditní krize. A tak dále.

Proc jsme a budeme ve srackach(neni to tak uplne pravda, ale podstata tam je) (SchweikRP (12.11.2011 10:44)
Anebo koupí akcie General Motors anebo - což se dělo ve velké míře - koupí "balík" různých finančních produktů - avšak jak se ukázalo, tyto finanční produkty neměly žádnou cenu, jako například půjčky černochům. Velké množství peněz tak skončilo v obrovské černé díře. Banky vám tak nemohly vrátit devět dolarů.

Proc jsme a budeme ve srackach(neni to tak uplne pravda, ale podstata tam je) (SchweikRP (12.11.2011 10:41)
Avšak to má svou logiku - banka si tím kupuje určitý kapitálový základ, jednoduše řečeno, nakupováním různým aktiv a pasiv tyto peníze kryje. Příklad - za vašich devět dolarů nakoupí zlato a tak získá určitý kapitálový základ, který jí už nikdo nevezme.

Proc jsme a budeme ve srackach(neni to tak uplne pravda, ale podstata tam je) (SchweikRP (12.11.2011 10:38)
mno, koukal jsem na prvních deset minut, dál to nemá cenu. To, že do banky vložíte 1 dolar a banka různě vydá na půjčku dolarů 10, to pravdou není. Protože banka si peníze netiskne a tak tu platí princip zachování hmoty. Na co se snaží pán upozornit, je to, že když dáte do banky 10 dolarů, tak banka 9 dolarů může nějakým způsobem vydat - půjčit, nebo za ně koupit nějaká pasiva či aktiva.