Protein.jpg
(Th E) (6.3.2015 18:59)
|
Nikde nevidim vyzrale hovezi na gril. |
|
Protein.jpg
(Vincenzo) RP (6.3.2015 9:53)
|
@Bobsik: Jasné. To, čo som napísal, mohlo platiť dlhé roky dozadu (v niektorých dedinách možno doteraz), mestská krysa si predsa nebude v bytovke chovať kravu No o to väčší risk je zobrať si mäso z mäsokombinátu. |
|
Protein.jpg
(Bobsik) RP (6.3.2015 9:44)
|
Vincenzo: jo no, ale to je problém, ono po finanční stránce doma mít krávu/prase se bohužel dosti nevyplácí, sežere to strašnejch prachů... od krávy dejme tomu můžeš po sousedech prodávat mléko, ale prase prostě jen krmíš... jediné co se vyplácí jsou stále ještě slepice, ty jsou relativně soběstačné, moc toho nesežerou. pak je tu další věc, živit se musíš něčím jiným, takže zároveň s tím musíš chodit do práce a to se s tímhle chovem dosti komplikuje.. |
|
Protein.jpg
(Vincenzo) RP (6.3.2015 9:24)
|
@Bobsik: S tým, že dnes sa žerie až príliš veľa mäsa, musím súhlasiť. A čo sa mäsa týka, pochopím ľudí niekde na dedine s vlastnou kravou, ktorú si vykŕmia a zarežú pričom vedia, čo do nej celý čas dávali. Veľké mäsokombináty sú zasa iná vec, nevieš, čím tie zvieratá napchali a zo skúseností známeho z mäsokombinátu tam bol pekný bordel. |
|
Protein.jpg
(math.y) RP (6.3.2015 9:11)
|
ja01: pochopil jsem, je to tak nějak kratší verze toho, co říkám já. A přesnější |
|
Protein.jpg
(Ja01) (6.3.2015 9:08)
|
ehm, to bolo pre bulbaretarda |
|
Protein.jpg
(Ja01) (6.3.2015 9:07)
|
ty si najprv zisti co znamena bylinozravec aby si zo seba nerobil chuja, |
|
Protein.jpg
(math.y) RP (6.3.2015 9:03)
|
to se docela pleteš, právě že uspořádání trávicího systému nemáme jako býložravci ani omylem. Chybí na to schopnost např. trávit celulózu, ani nemáme přežvýkavost (i když to tedy není podmínka). Naopak přítomnost poměrně velkého žlučníku naznačuje schopnost trávit větší množství tuků najednou (a pochybuji, že se lidi vyvinuli poblíž olejninových plantáží. Nejsme ani omylem čistí masožravci (uspořádání čelisti, zubů a i té délky trávicího traktu), ale to taky nikdo netvrdí. Jsme prostě všežravci. |
|
Protein.jpg
(bulbasaurus) RP (6.3.2015 8:49)
|
To ci clovek je vsezravy je na dlhu diskusiu, clovek je skor bylinozravy - Ph slin a dlzka traviaceho traktu tomu nasvadcuje. Ale ako kazdy bylinozravec, dokaze travit aj zivocisne bielkoviny |
|
Protein.jpg
(Bobsik) RP (6.3.2015 8:40)
|
1. souhlasi s math.y (tím by teoreticky padaly ty etické důvody) 2. neverim, ze zivocisne bilkoviny jsou na stejné úrovni jako ty zeleninové. Smiřte se s tím, že člověk je všežravec a jeho žaludek ja to nachystanej. S čím souhlasím je fakt, že masa se žere příliš, že zelenina by měla přebývat (dejme tomu tak 3/4 zeleniny + ovoce na 1/4 masa) |
|
Protein.jpg
(math.y) RP (6.3.2015 8:30)
|
já pořád nechápu, jaký je rozdíl mezi zabitím prasete a zabitím brokolice, či řepy. Řepa taky dýchá, taky žije, 'krvácí' podobně jako prase... akorát nemá prasečí očička a klasický heartbeat.. |
|
Protein.jpg
(Vincenzo) RP (6.3.2015 8:24)
|
Tá tabuľka je jednak úplne nahovno (aká veľká je "serving size"?) a takisto @Bulbasaurus: Vajcia sú v pohode (ak nie si vegán), to je vraj takmer čistá bielkovina. No mnohí nejedia mäso hlavne z etických dôvodov. Nech to pripravíš akokoľvek chutne a dobre, stále to bude kus mŕtvoly. |
|
Protein.jpg
(vecernik) RP (6.3.2015 7:30)
|
a co takhle rozlisovat druh proteinu? Ono to neni vsecko stejny... |
|
Protein.jpg
(bulbasaurus) RP (5.3.2015 23:00)
|
Odporucana denna davka pre bodybuilderov je 2 nasobok hmotnosti cistej svalovej hmoty alebo 1.5+ nasobok telesnej hmotnosti (alebo tak nejak). Ja uz dlhodobo davam cez 100g denne. So zeleninou nemam problem (najma sosovica/cocka?) ale ako bolo uz spomenute, musel by som ju kombinovat s viacerymi druhmi zeleniny aby som prijal potrebne proteiny. Preto radsej si dam flak kuraciny, vajcia alebo hovadzinu a nemam starost |
|
Protein.jpg
(angrycage) (5.3.2015 22:22)
|
paulos: WHO říká The value accepted for the safe level of intake is 0.83 g/kg per day. No safe upper limit has been identified, and it is unlikely that intakes of twice the safe level are associated with any risk. However, caution is advised to those contemplating the very high intakes of 3–4 times the safe intake, since such intakes approach the tolerable upperlimit and cannot be assumed to be risk-free.
Je fuk z čeho ty bílkoviny získáš, jen jako vegan si musíš dávat bacha... Laktoovo jsou v pohodě |
|