LiteraLBurger.jpg
(Dr.Str.) RP (1.2.2022 22:52)
|
(Atarian) Ty musíš mít z bramborový kaše psotník. |
|
LiteraLBurger.jpg
(LSLarry) (5.12.2017 17:19)
|
Atarian: ano, zakladem koreni pro gulas je paprika, coz je zelenina. |
|
LiteraLBurger.jpg
(Atarian) RP (5.12.2017 15:48)
|
LSLarry: Ja vim. Takze z gulase plneho zeleniny mame najednou jenom 65% cibule ze ktery se ale cca 50% vody vyvari. No ale uplne jsme zapomneli na rajskej protlak. Takze ono to zase vyleze na tech 60-70%. No a kdyz nahradis sadlo nejakym rostlinnym tukem, tak budes mit vlastne pravdu Hlavne nezapomenout na koreni! To je zelenina jak prase |
|
LiteraLBurger.jpg
(LSLarry) (4.12.2017 21:33)
|
Atarian: A kdy zelenina prestane byt zeleninou? Když se utrhne? Když se oblansiruje? Když se udusi? Když se osmazi? A jak dlouho? Je smazeny kvetak ještě zelenina? Ano, dlouhou tepelnou pripravou se NEKTERE latky znici. A jiné aktivuji. Proc je kecup lepsi antioxidant nez rajce? Ztrati se minerály tepelnou upravou? Proc zabili Kennedyho? Sviti mesic, když se nikdo nediva? Svet není cernobily a ja netvrdil, ze se dlouhou tepelnou upravou nic z cibule neznici. Prestane ale proto byt zeleninou? |
|
LiteraLBurger.jpg
(LSLarry) (4.12.2017 21:19)
|
JJ, zelenina pokud možno ve vyvaru; není - li, pak aspoň v masoxu. |
|
LiteraLBurger.jpg
(brnonymous) RP (4.12.2017 19:16)
|
Proc ne? Ja rad delam zeleninu ve vyvaru. Ta chut je proste lepsi. |
|
LiteraLBurger.jpg
(mrkev) RP (4.12.2017 19:12)
|
Btw, ten obrázek si nedělá srandu z nezdravosti burgrů, ale z dementních názvů v restauracích. |
|
LiteraLBurger.jpg
(mrkev) RP (4.12.2017 19:11)
|
Brokolice ve vývaru? Vždyť to stačí na 30s hodit do vroucí osolené vody, ptom hned scedit a maximálně zlehka propláchnout studenou.... |
|
LiteraLBurger.jpg
(brnonymous) RP (4.12.2017 18:56)
|
Jasne, Ziriath, najednou to neni hnus, nebot to narozdil od skolni jidelny nejsou tri roky zamrazene zbytky lusku, co nekdo rozvaril ve spinave, zatuchle vode. Ony i mrkvicky a brokolice, kdyz se to udela ve vyvaru, nebo osmazi na dobrem oleji s kousky cesneku a s bylinkama, tak to chutna skvele. Jeste tak male nakladane cibulky... |
|
LiteraLBurger.jpg
(Ziriath) RP (4.12.2017 18:21)
|
Já mám nejraději burger z hodně nahrubo mletého masa, uvnitř může být trochu nedodělaný a je to trochu solený a s pepřem, někdy na tom nechám rozpustit chedar. K tomu si dám na pánvi osmažené lusky zelených fazolí (najednou to neni humus, když to není ve školním obědě) a to celý si dám s hořčicí a rajčaty, pokud zrovna mám. Houska se může jít bodnout. Sakryš, úplně sem se zasnila. |
|
LiteraLBurger.jpg
(Atarian) RP (4.12.2017 17:21)
|
LSLarry: Budes se divit ale varil. Zakladem gulase je cibule. To ano. Ale potom co se skoro usmazi na sadle a pak jeste dve hodiny dusi do bezvedomi z ni nezbyde vubec nic, co by se dalo byt jen vzdalene prirovnat k zelenine. To uz muzes rovnou rict, ze hovezi maso je plne zeleniny, protoze zakladem je trava, kterou ta krava celej zivot zere! |
|
LiteraLBurger.jpg
(LSLarry) (4.12.2017 17:04)
|
No asi se stavim v Globusu pro bejci koule a udelam rizecky, at je nejaka změna. I když nejradši mam nahazet tunu zeleniny a něco masa do pekace, okořenit a nechat par hodin spojit. Je to pro lenochy, výsledek mnohonasobne predci pracnost. |
|
LiteraLBurger.jpg
(brnonymous) RP (4.12.2017 17:00)
|
Tak klizka je klasika, ale zkus nekdy udelat gulas z hovezich licek, pouzij na dochuceni jeste uzenou papriku a maso nech ve velkych kusech. Mnam. |
|
LiteraLBurger.jpg
(LSLarry) (4.12.2017 16:57)
|
No ke gulasi nejaka syrova zelenina patri,nekdo par kolecek cibule, někdo kren .... ale ZAKLADEM gulase je prece zelenina!!!. Kurna dostal sem chut na krasnou pruhlednou klizku. |
|
LiteraLBurger.jpg
(brnonymous) RP (4.12.2017 16:57)
|
Pochopitelne, pokud za zeleninu povazujeme i cibuli (coz v cestine dava smysl), pak je to jasne. |
|