Chlastejte s KSCM 26.02.2019 
Obrázek Chlastejte s KSCM
jeste jedna piratska tohle bude hodne bolet pojdme hlasovat to uz je zase patek nestastny Honza xyz-grandmassetup
Komentáře (21) Komentovat Nezobrazovat

Chlastejte_s_KSCM.jpg (nobody dreams 2) (27.2.2019 14:49)
Som robil v Prahe, také stavebné roboty a som sa zahovoril s mladým pražákom, sme sedeli v bare a on mi hovorí. Hele, nejdeš se mnou, mam doma parádni třicet osmičku domáci pálenku. Třicet osmičku môžeš mať tak akurát teplotu, ne parádnu pálenku. Čistý chuj.

Chlastejte_s_KSCM.jpg (Novýčok) (27.2.2019 11:44)
Sešlost paniců :-).

Chlastejte_s_KSCM.jpg (chr) (27.2.2019 10:47)
@UjoPlynar https://www.idnes.cz/hobby/domov/jak-poznat-metylalkohol-v-palence.A120910_133656_hobby-domov_mce

Chlastejte_s_KSCM.jpg (cern0usekRP (27.2.2019 8:16)
To rozhodne neoduvodnuje, proc byse ethanol nikam nepridaval. Mimochodem, kdyz si nalejes vajecnak do kafe, tak tam taky pridavas (mimojine) et(h)anol.

Chlastejte_s_KSCM.jpg (Cpt.ObviousRP (27.2.2019 7:35)
@qwertz nemá pravdu, ethanol = alkohol. Každý alkoholický nápoj je ethanolový nápoj. Jen má jinou koncentraci. Ethanol se nikam nepřidávává, neboť ethanol = alkohol!

Chlastejte_s_KSCM.jpg (cern0usekRP (27.2.2019 7:02)
To bych se posral. Baba vi hovno a placa o tom na netu. Meli bysme ji nabidnout cestnej ucet na Roumingu :)

Chlastejte_s_KSCM.jpg (Ja01.) (27.2.2019 3:56)
to je zas banda odbornikov, metanol nema "jemnejsiu" chut, metanol tvori s kyselinami estery, z ktorych niektore su daleko aromatickejsie nez etanolove, preto je male mnoztvo metanolu ziaduce, a to hlavne v ovocnych palenkach

Chlastejte_s_KSCM.jpg (kikot hovin) (27.2.2019 2:14)
@aweqwe: to si pleteš s ethylenglykolem. Ten se přidává na zlepšení chuti do pálenek. Do vína se sice dávat nesmí, ale cobysme ho tam nechrstli, když je to tak dobrý.

Chlastejte_s_KSCM.jpg (mrkevRP (27.2.2019 0:07)
@aweqwe Co jsem se díval (pálené moc nepiju a když už, tak naše domácí), tak se běžně prodávané ovocné destiláty dělají tím způsobem, že vezmou 10 - 30% ovocného destilátu a smíchají to s vodou a levným lihem (z řepy, brambor, nevím). Proč by ten metanol z toho ovocného destilátu separovali, když ho tam podle tebe pak budou zase přidávat?

Chlastejte_s_KSCM.jpg (aweqwe) (26.2.2019 22:30)
@mrkev: pridava sa to tam, lebo potom chuti alkohol lepsie, je "jemnejsi". Doma vypalena ho stale trochu ma, ale v priemyselnej vyrobe maju iba 99% etanol bez metanolu a to sa neda pit ani riedene. @UjoPlynar: prvy sa vstrebava etanol a skodlive su az rozkladove produkty metanolu. Ked metanol stihne prejst do moci nez stravis etanol, tak sa ti nic nestane. Ked vypijes iba metanol, tak si na tom zle hned.

Chlastejte_s_KSCM.jpg (mrkevRP (26.2.2019 21:31)
@UjoPlynar Dle googlu je povoleno 12 gramů na 1litr čistého alkoholu takže nevidím důvod, proč by to tam někdo přidával (v tom množství si určitě cenově nijak nepřilepší, tím spíš když je výroba lihu extrémně levná). Na druhou stranu je v ovocných pálenkách metanol přítomný běžně.

Chlastejte_s_KSCM.jpg (JSBDRP (26.2.2019 20:21)
Qwertz: ona nepise nic o pridavani, ale ze neni soucasti piva vina, ktera samozrejme etanol (=alkohol) obsahuji...

Chlastejte_s_KSCM.jpg (qwertz) (26.2.2019 19:50)
Je to smutný, ale ona má vlastně pravdu. Ethanol se přidává do (hlavně levných) tvrdých alkoholických nápojů. (myšleno jako kvasný líh z řepy, brambor, atp.) Samozřejmě v pivu a vínu je ethanol taky, jenomže tam se nepřidává, tam vzniká kvašením cukrů.

Chlastejte_s_KSCM.jpg (UjoPlynarRP (26.2.2019 19:01)
chr, ty budes odbornik. 10ml metanolu a oslepnes, 30 a si tuhy. Kolko toho podla teba leju do tvrdeho? 1ml na liter? Tipnem si, 17 rocne decko, co?

Chlastejte_s_KSCM.jpg (cesta ke kameni) (26.2.2019 18:37)
co to je za tupé stvoření

další...