TV vaření rejže na bíbísí (24.7.2020 18:16)
+ x !  Známka: 1Váha: střední


Komentáře (19) Komentovat Nezobrazovat

TV vaření rejže na bíbísí (FilipesRP (26.7.2020 21:46)
@bee: Myslím samozřejmě propláchnutá po uvaření B-)

TV vaření rejže na bíbísí (bee) (26.7.2020 21:39)
@Filipes: ani hovno, i sushi rýže se proplachuje (tuším, že na krabici je že min. 7x)... a lepí dostatečně... protože je to holt takový druh rýže... naopak bez propláchnutí se ani nedá žrát...

TV vaření rejže na bíbísí (metac) (25.7.2020 20:00)
JirkaS: strčíš si prst do zadku a druhou rukou odsypeš hrnek rýže a pak zaleješ dvěma hrnky vody

TV vaření rejže na bíbísí (Bé.) (25.7.2020 9:47)
@ mi0 když koupíš takovou rejžu, co ti bez dochucení nechutná, jsi blb. @JirkaS zjistíš tak hustotu směsi

TV vaření rejže na bíbísí (JirkaSRP (25.7.2020 9:30)
A jak že se teda měří ta voda prstem?

TV vaření rejže na bíbísí (mi0RP (25.7.2020 8:36)
Tak ja som ryžu pred varením vždy osolil. Mierne, ale osolil, aby nechutila ako Talianske pečivo (ktoré tiež nesolia a je doslova "nechutné" :) )

TV vaření rejže na bíbísí (FilipesRP (24.7.2020 23:41)
No chápu, že hůlkama by se propláchnuté rýže moc nenajedl - takže je jasné, že evropská a asijská příprava rýže se bude poněkud lišit. :-) Mě nejvíc chutná rýže z rýžovaru, nebo vařená v pekáči v troubě.

TV vaření rejže na bíbísí (cas2v) (24.7.2020 22:45)
*vaříš

TV vaření rejže na bíbísí (cas2v) (24.7.2020 22:39)
A ty ji pak ještě veříš v páře nebo dáváš do mikrovlnky, když ji máš prolitou vodou a tedy studenou? Sorry, ale to dělat nebudu, práce navíc. Na každý krabici, sáčku, píšou, že se má propláchnout před vařením. Všichni producenti jsou debili? Neříkám, že nejsou alternativy, ale špatně to bejt nemůže. Taky se to proplachuje nejen kvůli škrobu, ale i bordelu (občas kamínek, občas slupka), údajně i kvůli částečnému vyluhování zbytků chemikálií z pěstování, ale to nevím, jestli není drb.

TV vaření rejže na bíbísí (LumpenkavárníkRP (24.7.2020 20:42)
(blmlbmlbm): Rýže se nesolí před vařením, ani během vaření. To kdyby ještě udělala, tak si ten asijat asi prostřelí hlavu. Osolíš ji až omáčkou. (shellson): pokud rýži opražíš před vařením bez proplachování, tak děláš rýži stylem italského rizota kdy se snažíš získat co nejvíce škrobu (rýže bude lepit). Potom se mi nezdá tvé vaření bez pokličky. To budeš dělat rýži hodně dlouho a spotřebuješ dost vody/vývaru. A proplachování studenou vodou se dělá aby ti rýže nelepila po vychladnutí.

TV vaření rejže na bíbísí (shellson) (24.7.2020 19:23)
hmmm....tak ja tiez davam cca 1,5-2 nasobok vody k ryzi. Neumyvam ju predtym, len ju oprazim pred zaliatim. Necedim, kedze ju nechavm varit bez pokrieky aby voda, teda para mala kam unikat. A to s oplachnutim ryze alebo cestovin(niektori jedinci to robia) na konci je taka picovina az to boli...

TV vaření rejže na bíbísí (Bé.) (24.7.2020 19:11)
Takový ofenzivní slovo, "rejže", a žádný námitky? :-D

TV vaření rejže na bíbísí (DougBadmanRP (24.7.2020 19:01)
Vypadá to, že BBC nabrala kvalit Čes.. ee.. Bruselské televize :)

TV vaření rejže na bíbísí (Neregistrovaný Eric Cartmenez, dříve Eric Cartmen) (24.7.2020 18:37)
Jak, že to mám odměřit podle toho pytrýska? JInak ta ženská mrdá stejně jako vaří , tak to potěškoště...

TV vaření rejže na bíbísí (blmlbmlbm) (24.7.2020 18:33)
Boha jeho ta pizda tu rejzi ani neosolila, to musela bejt teda poradna slichta.

další...