dumb
([Jooky]) (11.1.2023 20:56)
|
@i486 - "spolužiakovi sa niečo zaseklo v lopatkách ventilátora" ... par minut kurenia do interieru spravi rovnaku sluzbu, ako otvaranie nadrzky, ktora vdaka uhlu kapoty zleje celeho cloveka ... |
|
dumb
(i486) RP (11.1.2023 20:47)
|
Jooky: Je to najrýchlejší spôsob ako to ochladiť. Každé 1% ktoré vyvrie ochladí vodu o cca. 5°C. Ak vieš odstrániť problém na mieste (napríklad spolužiakovi sa niečo zaseklo v lopatkách ventilátora) a spravíš to opatrne, dokážeš zájsť niekam kde kúpiš liter destilky a máš pokoj. |
|
dumb
(adams) RP (11.1.2023 19:13)
|
[Jooky]>To je zkurveným systémem autoškol. Přitom by stačilo všem přehrát při výuce jednou tohle video a málokoho by už pak napadlo udělat takovou blbost. |
|
dumb
(aseww1) (11.1.2023 17:16)
|
No, ted uz si to bude pamatovat urcite |
|
dumb
([Jooky]) (11.1.2023 16:50)
|
Vysvetli mi niekto, preco maju ludia furt potrebu otvarat tu nadrzku na chladiacu kvapalinu ? Ked by sa im to akoze podarilo, tak co planuju ako dalsi krok ? ... Ked sa zacina auto prehrievat, tak treba ako prve skusit stiahnut okna a naplno pustit kurenie interieru. Kurenie v interieri je na malom okruhu, takze funguje aj ked je napr zaseknuty termostat a je to sucasne dobry odvod tepla, takze to vie celkom dobre zrazit teplotu (samozrejme v priade, ze problem je termostat, nie vodna pumpa / malo vody). |
|
dumb
(Nasrad) RP (11.1.2023 15:27)
|
baby ucit maximalne cislo na asistence, jak si obliknout vestu a jit se schovat za svodidla |
|
dumb
(Modus) RP (11.1.2023 15:16)
|
....radši to vysvětlím, tím, že je systém pod tlakem, se voda ještě nevaří...takže jakmile to ta kráva blbá otevřela, tak tlak fuč - a nastane var.... |
|
dumb
(Modus) RP (11.1.2023 15:14)
|
kdyby znala princip papiňáku, tak tohle v životě neudělá, nána jedna pitomá |
|
dumb
(Modus) RP (11.1.2023 15:14)
|
Tlakový hrnec (též Papinův hrnec, odtud hovorově papiňák) je silnostěnný hrnec sloužící k vaření za vyššího tlaku (280–300 kPa), než je běžný atmosférický tlak. Vyšším tlakem se dosáhne vyšší teploty vaření (120 °C až 130 °C, teplota varu vody za normálního tlaku je asi 100 °C), a tím i rychlejšího uvaření pokrmu. Též chuťové vlastnosti pokrmu mohou zůstat v uzavřené nádobě výraznější |
|
dumb
(WRRR) (11.1.2023 15:08)
|
Tohle jsem také v 19 udělal, když jsem bývalku učil řídit. Natáhl jsem si rukavici, s tím, že když upustím tlak, rychleji to vychladne.
Bylo to bolestivé poučení |
|
dumb
(sssss) (11.1.2023 15:03)
|
tvl to jako vážně udělá? jako gratulace |
|
dumb
(sftmrbullet) RP (11.1.2023 15:02)
|
Jau |
|
dumb
(xxnet) (11.1.2023 14:50)
|
neznal jsem, ale rip... |
|