dobrou chuť (31.3.2023 8:06)
+ x !  Známka: 2Váha: malá


Komentáře (20) Komentovat Nezobrazovat

dobrou chuť (TřykoRP (2.4.2023 4:38)
Nejlepší olej je sádlo.

dobrou chuť (.:Gembler:.RP (1.4.2023 15:09)
Tak jde predevsim o to, ze nemas jak hlidat teplotu oleje, takze tuk snadno prepalis. Tvl, prisaham Baca, ze nekde nekdy byla tabulka s tema teplotama zakoureni a nejhorsi byl panensky olivovy, pak bylo obyc maslo, pak sadlo, pak slunecnicovy a nejlepsi byl repkovy, ale kdyz to googlim ted, tak je to uplne jinak. Co jsem to cetl za sracku? A hlavne na cem to ted smazim?

dobrou chuť (cas2v) (1.4.2023 2:05)
omega6 mastný kyseliny prý nejsou zdravé, tak je lepší ten tuk, kde jich je méně

dobrou chuť (mrkevRP (1.4.2023 0:18)
@tady se clovek zasmeje Používej si co chceš, olivový olej je ale pro smažení nevhodný .Má relativně nízký kouřový bod a většina lidí ho při smažení přepaluje.

dobrou chuť (LemonFRRP (31.3.2023 22:53)
Jediný problém so smažením na olivovom oleji je ten, že u nás je drahý, prípadne používať na to panenský olivový olej (ktorý je u nás hlavne populárny) je dosť píčovina, ten je ideálny na studenú kuchyňu. Smažiť na repkovom alebo na slnečnicovom je úplne v pohode (slnečicový je lepší), olivový na smaženie sa dá zohnať (rafinovaný), super je aj arašidový, ale ten u nás často nevidím.

dobrou chuť ((M)) (31.3.2023 19:47)
By me zajimalo kdo siri dezinformace ze se nema smazit na olivovem oleji? Ze by kremloboti? ;)

dobrou chuť (tady se clovek zasmeje) (31.3.2023 17:42)
Proc by se nemohlo smazit na olivovem oleji? Vy me bavite

dobrou chuť (FilipesRP (31.3.2023 12:17)
(Nasrad): Tak jestli ti stačí smažit do 100 stupňů, tak můžeš použít vodu. :o)

dobrou chuť (NasradRP (31.3.2023 11:01)
a nestacilo by vam smazit na nizsi teplote vy sragory? sice to delam dele, ale nesmrdi to a auto mi na ten olej pak jede lepe. BTW namazat si chleba s olejem je vyborna a rychla snidane. >-O

dobrou chuť (no-XRP (31.3.2023 10:50)
trada: Běžný řepkový olej je na tom hůř než běžný olivový olej. Lépe než řepkový olej je na tom (i) přepuštěné máslo nebo rýžový olej. Z levných olejů má nejvyšší tepelnou stabilitu palmový olej. Z drahých avokádový olej, který snese až 270 °C.

dobrou chuť (trada) (31.3.2023 10:36)
no mam posit, ze to souvisi s tepelnou stabilitou, kdy se v oleji vlivem vysoke teploty tvori nejaky nezdravy sragory, takze se nema smazit na olivovym, ani slunecnicovym, nejodolnejsi je repkovy

dobrou chuť (MinatoTYO) (31.3.2023 10:14)
Oni tam historicky nemaji nic levnejsiho nez domaci olivovy olej, tak to delaji na nem. Pro nas je olivac prilis drahy, tak brblame, ze se na smazeni nepouziva. Jak vidite, v Italii je to OK. Oni si s olivacem mazou i chleba.

dobrou chuť (IVAN ROUBAL) (31.3.2023 9:57)
Na vlastní oči jsem viděl, jak to v tý sračce topěj >-O

dobrou chuť (Hrouma.) (31.3.2023 9:56)
Varit v obleku? Asi tak stejne debilni jako smazit na olivovem oleji...

dobrou chuť (BobsikRP (31.3.2023 9:51)
smažit na oliváči...

další...