maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(Kalda) RP (9.10.2023 10:11)
|
el.kun: no ale to spis souvisi s pokrokem v medicine a s prichodem kanalizace |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(cern0usek) RP (7.10.2023 23:59)
|
kmikal: Byl z "celozrnny" mouky, ty obilniny tenkrat taky nebyly tak dobry jako dneska... Prej byl nakej tmavej a hnusnej. Bilou mouku mela hlavne slechta. |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(Nehet) (7.10.2023 16:20)
|
Ja souhkasim s pointou. Chleba je z nutricniho pohledu prasarna. Zvlast z bily mouky, kde se zbavime a ty trochy mineralu okolo. Jinak jsou to vsechno jen sacharidy. Zadny zdravi tuky, zadny bilkoviny, lepek zrovna nepomuze traveni. Pokud nechcete postupne jako vetsina dostat cukrovku/metabolickej syndrom, tak se chcete snazit snizit pomer sacharidu v jidle, jist vic vlakniny a veci bohatejsi na ziviny. Navic, spousta lidi dneska proste nezvladne vygenerovat dost aktivity takle kaloricky silnou vec vybehat |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(el.kun) RP (7.10.2023 5:29)
|
@Aknel: A všichni vesele umírali 80+, plní sil, rituálním skokem ze skály... |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(tdkb) RP (6.10.2023 21:14)
|
hej este su tu hranolky a pita a burger zemla. ale maso bez toho je hnus |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(Chlebavole) (6.10.2023 18:05)
|
@Joker U nas je to jak pises, balkanci ten chleba jedi i k obedu ke spagetam nebo k rizku. |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(m3X) RP (6.10.2023 17:15)
|
Žerte tuk maso a zeleninu. Lajf impruvment aspoň 902 procent |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(Aknel) RP (6.10.2023 15:54)
|
Hoaxor: ano, chemie je i voda. Ale nemusime se chytat za slovicka, vsichni chapou, co tim myslim. |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(haxoř) RP (6.10.2023 14:16)
|
@kmikal: daval by som si pozor na parazity, riesit taku pasovnicu nie je ideal |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(haxoř) RP (6.10.2023 14:09)
|
@Aknel: tak tiez nebolo na svete skoro 8 miliard ludi, inak aj to ze nieco nasolis je v podstate "chemia" |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(Aknel) RP (6.10.2023 13:36)
|
Koprivovej chleba zni taky dost dobre. Ja zase delam na jare fialkovou roladu. Tak to jsi muj clovek, my se s detma cele leto paseme pampelisky, sedmikrasky, tulipany, hluchavky, magnolie, jedle je prakticky vsechno. Ted houby, sipky, svestky, orechy. Venku se clovek naji zadarmo, jen nesmi byt citlivka a mit u sebe lahev s vodou muj starsi je zalozenim vegan, ten ji ochotne jen to, co si sam utrhne. Jinak suche prilohy a syrovou zeleninu. Ale jak mu ukazu michany vajicka, tak bere nohy na ramen. |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(kmikal) RP (6.10.2023 13:15)
|
A snažím se jíst co na cestách najdu, od června do srpna hlavně různé druhy třešní, to je nejlepší ovoce, co v Čechách volně je. Pak se objeví borůvky, brusinky, maliny, ostružiny. Ty borůvky vydrží snad tři měsíce. Teď jsou zase houby, hrušky, jabka. Opuštěné přestárlé sady v pohraničí ideál . |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(kmikal) RP (6.10.2023 13:12)
|
Jo, komouši to tu strašně zřídili likvidací soukromého zemědělství v 1948-1989. To už je nevratné, venkov vypadal úplně jinak a lidi pěstovali všechno možné, byly lokální speciality, skoro každá ves/usedlost soběstačná. Jo a na jaře dělám kmikalův speciální chleba. Taška kopřiv, kilo mouky, kopřivy nastrouhat nebo jinak rozmlátit, smíchat s moukou a vodou. Mně to chutná . |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(Aknel) RP (6.10.2023 13:05)
|
Joker: ale zrovna jahly a pohanka neni "vsechno mozne", ale velmi kvalitni zdravi prospesne bezlepkove obiloviny, ktere se u nas ve velkem pestovaly. Nechce se mi to hledat, ale zarizli to tusim az komunisti. A dalsi vec je, ze dnes muzes jist vsechno mozne a nemit hlad, pro telo je to mnohem prinosnejsi nez se omezit na psenici. A taky s jidlem se to nema prehanet a mit pravidelne hlad je zdrave. |
|
maso_se_da_jist_i_bez_chleba.jpg
(Aknel) RP (6.10.2023 13:02)
|
Kmikal: jo, to beru. Ze zakladnich surovin, mohlo to byt dobre. Za me jsou ty zlepsovadla, nahrazky a polotovary naproste zlo. Mam chutove poharky citlive asi jako dvoulete dite, takze vse delam ze zakladnich surovin a skoro nesolim. Na tom zdravi se to podepise. |
|