vanocni prasatko 17.12.2024 
Obrázek vanocni prasatko
MRGA at netlaci stromky ze skolky je-to-tradice dualita ctenaru novinek rusonazi knuuu
Komentáře (16) Komentovat Nezobrazovat

vanocni_prasatko.jpg (bohynRP (17.12.2024 22:07)
Tohle místo rozhodně neni ideální. Jak píšeš, temná, suchá, větraná místnost ideál. Když to takhle pověsíš z okna, tak je to ruleta, jak se změní počasí. Jestli ti to zmrzne, nebo se zkazí. Ale třeba v Chánově musíš vzít zavděk čímkoliv.

vanocni_prasatko.jpg (Xax) (17.12.2024 19:59)
Bohyn: kvalitní rozhled. Nevadí tomu ani vystavení slunečnímu záření? Nějak jsem měl pořád představu,že se tohle děje v nějaký spajsce v chladu a temnu.

vanocni_prasatko.jpg (bohynRP (17.12.2024 19:54)
Jinak co se týče té teploty, tak tam bych měl obavy. I na severní stranu ráno a večer zasvítí slunko (na severní polokouli) a v noci může teplota klesat do mínusu, což snižuje kvalitu masa, nezávadnost by měla být ok.

vanocni_prasatko.jpg (blm v prestrojeni 4) (17.12.2024 19:50)
Taky muze bejt relativne cerstve picnuty a je nechany na par dnu vyvesit, aby nebylo zbytecne tuhy.

vanocni_prasatko.jpg (bohynRP (17.12.2024 19:47)
Prase v celku se nesuší, teda aspoň sem o tom nikdy neslyšel, což vlastně hovno znamená.

vanocni_prasatko.jpg (Xax) (17.12.2024 19:40)
Z fotky právě neumím určit, jestli je to že současnosti, ani z jakýho kusu světa a jaký tam maj teploty. Vzhledem k tomu, že maso se susi celkem běžně, tak mě spíš zajímalo, jestli v tom není ještě nějakej další trik.

vanocni_prasatko.jpg (bohynRP (17.12.2024 19:38)
Pod 5°C se hodně zpomaluje i množení bakterií.

vanocni_prasatko.jpg (XXXRP (17.12.2024 19:32)
Při teplotě 0-5stupňů mouchy vajíčka nekladou. Ony vlastně ani nelítají >-O

vanocni_prasatko.jpg (Xax) (17.12.2024 19:03)
A nenakladou mu do toho mouchy vajíčka? Aby se po uvolnění rigor mortis nezačalo i hejbat?

vanocni_prasatko.jpg (bohynRP (17.12.2024 18:42)
@Sukalavyfukautamoc Ty menší kousky jsou tepelně zpracované a vyuzené. Ty ti při dobrém skladování pár měsíců vydrží. Ad to prase vcelku: po porážce máš cca 1,5 dne na zpracování toho masa, než chytne rigor mortis. Pak musíš počkat cca týden, než r.m. povolí a to maso půjde ukousnout. Tohle bude to čekání, až ztuhlost povolí, žádné nasolení nebo uzení. Mělo být v suchu (asi splněno, větrá tam) a při teplotě 0-5 °C, to z fotky těžko říct.

vanocni_prasatko.jpg (cyklistaRP (17.12.2024 17:41)
Co je na tom protivládního? Komunisti a dementní dezoláti přece nemají peníze a musí jezdit nakupovat do Polska.

vanocni_prasatko.jpg (KL;DR) (17.12.2024 17:11)
Ministr Jurečka tuto protivládní provokaci tvrdě odsoudil a Vít Rakušan už pracuje na potrestání viníka.

vanocni_prasatko.jpg (Sukalavyfukautamoc) (17.12.2024 13:06)
Jak dlouho vydrží po poražení? Nejí už nějak prosolene/vyuzene?

vanocni_prasatko.jpg (Druhá půlka prdele) (17.12.2024 12:56)
Takhle dopadlo, protože bylo vlastizrádné a kolaborantské prasátko :o)

vanocni_prasatko.jpg (vaxínace, vaxínace, vaxínace) (17.12.2024 12:34)
takhle dopadlo, protože burza v Lipsku

další...