Two_sticks.jpg
(Th E) RP (16.4.2020 21:24)
|
Sticks means sticky to stick. |
|
Two_sticks.jpg
(TNT) (15.11.2012 0:48)
|
Jasmínová rýže, původem z Thajska, je výborný druh rýže, chuť má do oříšků, a tolik nelepí přesto je to kvůli konzumaci hůlkami i žádoucí (to lepivý je druh škrobu amylopektin). |
|
Two_sticks.jpg
(Paia) RP (2.5.2011 23:35)
|
chudej sice jsem, ale študent už dávno ne (je mi 43) a vařit umím docela obstojně, kam se na mě hrabe Babica ... a hůlkama jsem se naučil jíst v menze, kam jsme si je z recese brali |
|
Two_sticks.jpg
(Leto_II) RP (2.5.2011 15:37)
|
japonec si dá misku k puse a všechno tam nahrne... hůlkama se vyjídají jenom velký kousky |
|
Two_sticks.jpg
(LeGend) (2.5.2011 15:34)
|
Jedol som palickami v japonskej restike a aj ked bola ryza uvarena do hrudkova, predsa sa mi vela zvysilo rozdrobene na dne taniera a to uz sa palickami vyjeda tazko aj domorodcom. Mam uctu pred Aziou a verim, ze mali pre palicky v minulosti nejaky dovod, ale lyzica to vyhrava na celej ciare. |
|
Two_sticks.jpg
(eRw!n) RP (2.5.2011 2:18)
|
uz sem se to naucil a bavi me to |
|
Two_sticks.jpg
(Fourtytwo) RP (2.5.2011 1:12)
|
Vidličkou a nožem jím odmala, hůlkama jsem se naučil cca před 10 lety. Pokud mám jíst nějakou směs, vyberu si hůlky, protože s nima - když to teda umíte dobře - se dá vybírat mnohem líp než vidličkou. To se nesnažím machrovat, prostě úzká hůlka je mnohem přesnější než široká vidlička... jo a taky mám jednu ruku volnou - skoro ideální k webu (lepší je už jen lžíce a cereálie ) |
|
Two_sticks.jpg
( ) (1.5.2011 23:42)
|
@Paia- Protože to co ve vejvařovnách jíme, je předvařená rejže, kterou buď uděláš rychle a lehce na sypko, nebo se Ti převaří a máš z toho blemcoslizavou rejži, která se každou vteřinou stává víc a víc homogení hmotou. Pochopitelně, kuchařský um chudého studenta může být silný faktor, ale dokud jsem žil u rodičů a vařil z toho co kupovali oni, šlo mi ji snadno dostat do stavu který popisuješ Ty. |
|
Two_sticks.jpg
(Paia) RP (1.5.2011 23:18)
|
kdysi dávno se i u nás vařívávala rejže do hrudkovata (a já si ji pro sebe tak dělám dodnes), nechápu proč po revoluci sem přišla móda dělat ve veřejným stravování rejži tvrdou a sypkou, to je chucpe! |
|
Two_sticks.jpg
( ) (1.5.2011 23:15)
|
@Colombo: Orly? Takže zatímco u nás skáčeme nazdařbůh mezi dobou železnou, kamennou, císařstvím, anarchií a republikou, v asii je to co? Hindodivnověc, císař, císař a císař a nikdy ne jinak. Kuchař je kuchař, voják je voják, řek Tao, žek Konfúc , tak držte zobák. U nás, je muž muž, role žádná. Mezi 11. až 13. století máme lid trojí. Pak zas, na jaře zaseju, přes léto žoldačím a na podzim honem dom sklidit.Mezi tím,kde je potřeba ruka navíc a mince nechybí.. |
|
Two_sticks.jpg
(Fn_) (1.5.2011 22:37)
|
Podelím sa o názor:
Paličky mám a nenechám si ujsť jedinú príležitosť, ich použiť...
prečo ?
Niekomu chutí ohlodávať nerez, ja radšej bambus... |
|
Two_sticks.jpg
(Colombo) (1.5.2011 22:07)
|
Tisíce let téměr beze změny? To by mohl s lehkým srdcem říct i Asiat o Evropě. Jsi ignorant pisálku a kulové víš o asii. Není ani divu, školy to odmítají vyučovat. Pak z nich vycházejí ignoranti. |
|
Two_sticks.jpg
(romin) RP (1.5.2011 21:25)
|
to už věděl i Cimrman.. |
|
Two_sticks.jpg
(Abdul_Hasan) RP (1.5.2011 21:23)
|
Rýži hůlkama jsem jedl (tu tvořící kompaktnější celky), přesto jsem dal "líbí" je to méně pohodlné než samotná vydlička či obyčejná lžíce |
|
Two_sticks.jpg
(Abdul_Hasan) RP (1.5.2011 21:22)
|
Ja1: minimální pokrok? Korea, Japonsko? Vůdčí země pokroku |
|