VipShow  |  NeposlušnéTlapky  |  MyMuži  |  MotorGuru  |  ČasProBydlení  |  HobbyDeník  |  Pravda24  |  ByznysDeník  |  TechSvět  |  ČasProŽeny



dobrou chuť (24.6.2024 7:59)
+ x !  Známka: 4Váha: malá


Komentáře (12) Komentovat Nezobrazovat

dobrou chuť (AliasAKAvulgo) (24.6.2024 21:59)
Nevím co je brutvan. U nás v čechách takové věci nemáme. Google říká,že v Asii tak říkají pekáči. A nevím k čemu by byl potřeba kov? Na nádobu na odkapávání tuku z pečeně na rožni?

dobrou chuť (Dr.Str.RP (24.6.2024 18:07)
(AliasAKAvulgo) Tak já ho opravím. Byl drahý kov. Udělat pořádnej brutvan bylo docela náročný.

dobrou chuť (AliasAKAvulgo) (24.6.2024 17:36)
I idiot umí péct maso a zachytávat odkapávající tuk. Tvoje teorie je blbá a navíc nesmyslná.

dobrou chuť (........) (24.6.2024 16:50)
Doplneni: Pri peceni masa na rozni tuk odkapava do ohne, coz nechceme, protoze tuk je to nejcennejsi. Plus pokud clovek nemel doma pec, coz velka cast lidi nemela, nemeli maso jak upect...plus pekace jsou dolozeny az nekdy od 18. - 19. stoleti. Ovsem treba v hospode mohl clovek cas od casu narazit na pecinku, protoze hospodskej si mohl dovolit jidlo prodavat draz nez nakoupil suroviny, takze ztratu tuku pri rozneni neresil.

dobrou chuť (........) (24.6.2024 16:47)
K1k1n: no, stredoveka kuchyne byla taky celkem chutna, treba takovy veprovy s jablkama je docela fajn. Ovsem stredoveka kichyne byla spis obecne na sladky chute, hodne se pouzivala treba skorice i v kombinaci s masem, coz je z naseho pohledu prinejmensim divny. Spis jde o to, ze drtiva vetsina tehdejsich jidel byly bud kase, nebo duseny maso. Peceny maso prakticky neexistovalo, protoze vetsina lidi si nemohla dovolit pect maso na rozni. Tady pozor, neslo o zalezitost financni, jako spis praktickou.

dobrou chuť (k1k1nRP (24.6.2024 15:31)
Spíš je zajímavý, že tohle z evropský kuchyně úplně zmizelo a znovu se to objevilo až někdy v 19. století (worchestr apod.). Středověk zjevně přinesl dobu temna i v kuchyni.

dobrou chuť (cern0usekRP (24.6.2024 11:19)
[odkaz] Jinak tady s tim taky varej, a i kdyz z toho ta buchta uplne bleje, tak ji to nakonec chutna.

dobrou chuť (cern0usekRP (24.6.2024 11:16)
Tak vono skoro kazda kuchyne ma nejakou verzi tohohle. Neco hodne "umami".

dobrou chuť (TsantsaRP (24.6.2024 10:15)
rybi omacka je kralovna chuti. Tasting history je dobry kanal, ked clovek prezije 101 druhov hardcracks su tam suprove veci.

dobrou chuť (Odkaz) (24.6.2024 9:53)
Tady je jeho "kanál" Tasting History with Max Miller - https://www.youtube.com/@TastingHistory Celkem zajímavé, vaří podle starých receptů probírá jejich historii a tak...

dobrou chuť (ACAB) (24.6.2024 9:01)
Asijska rybi omacka, naprosty humus do studene kuchyne, ale do omacek a polevek uplne top, ale polit si s tim ryzi je na vyhazov do kose, asni asiti ji moc nmiluji, do lepevek ano, nebot nekde nemaji sul a to jedine to osoli .... ale do saltu si do jen velmi malo lidi.

dobrou chuť (k1k1nRP (24.6.2024 8:41)
no a co? současná asijská rybí omáčka je prakticky to samé, a třeba takový švédský surströming se vyrábí taky podobně, akorát se to jí ve stavu, kdy je to ještě pevné...