vodecka
(pletiplot) RP (30.9.2022 16:19)
|
Vytvořit takovou koncentraci metanolu, aby to bylo nebezpečné, jen kvašením, je prakticky nemožné, protože ethanol zároveň brzdí metabolizaci metanolu. Všechny metanolové kauzy byly způsobeny průmyslovým metanolem, který se vyrábí jinak než kvašením. |
|
vodecka
(cern0usek) RP (30.9.2022 16:13)
|
Hovna jsou kaviar. |
|
vodecka
(IVAN ROUBAL) (30.9.2022 16:04)
|
U nás v horách se tomuto předpisu a bílou hůl říkávalo lavorovica a jak vidno, i tuhle spodinu destilace rejžožrouti okopírovali, líbivě natočili a vydávají hovna za kaviár |
|
vodecka
(smradlavy kule) (30.9.2022 14:15)
|
režná
tu vypálit dobrou to je fakt velké umění, kam se hrabou hrušky |
|
vodecka
(psi chlup is back baby) (30.9.2022 13:17)
|
gule: co je to rko? |
|
vodecka
(smradlavy kule) (30.9.2022 13:04)
|
když umíš kvas tak nesmrdí. je to jak rko buď bude hnusný lihový nebo krásný chlebový jestli to smrdělo hnilobou tak prostě pálil hnilej kvas prasák, |
|
vodecka
(k1k1nx) (30.9.2022 12:27)
|
@smradlavy kule s tou chutí - ty jsi to někdy pil? Takhle, dvakrát destilovaný, neředěný, nefiltrovaný? Já radši ne, protože to fakt smrdělo jak shnilý brambory. Soused to kdysi zkoušel a destiloval nakonec třikrát. Pak to nechával několik týdnů vysmrdět a nakonec naředil vodou na nějakých +-50%. Pít se to dalo, ale nic moc, brambory z toho byly cítit pořád. |
|
vodecka
(smradlavy kule) (30.9.2022 12:15)
|
@kmotra, o to se tam stará převaření a enzym. když chemii tak pořádně |
|
vodecka
(kmotra) RP (30.9.2022 12:05)
|
@smradlavy kule: methanol vznikne i rozkladem pektinových látek, kterých je v bramborách dost, nejenom dřevnatých částí jako jsou pecky. Tvůj erteplový likér radši odmítnu. |
|
vodecka
(smradlavy kule) (30.9.2022 11:37)
|
@k1k1nx a z čeho by se tam ten metylalkohol tak vykvasil když tam nejsou pecky? doprdele lidi vyjadřujte se k věcem o kterých máte šajnu, a k chuti erteplovice taky. Jak u dementů na dvorku tady. |
|
vodecka
(k1k1nx) (30.9.2022 10:59)
|
metanol řeší tou tlustou sklenicí na začátku, má nižší bod varu než etanol, takže se odpaří první, samozřejmě i dál nějakej zůstane, ale už je ho výrazně míň než etanolu, takže z toho nemusí být otrava ale maximálně bolehlav. Jestli ta deka byla plesnivá nevim, taky to mohla být pěna. Navíc si nejsem úplně jistej, jestli ten 70% produkt je na pití nebo spíš na louhování nějakech bylinek. Protože dvakrát destilovanej líh z brambor není moc dobrý pití, chutná jako shnilý brambory. |
|
vodecka
(Gurzakoff) (30.9.2022 10:51)
|
... dle videa je vlastně vodka takovej instantní knedlík.. |
|
vodecka
(komrd) (30.9.2022 10:51)
|
@kakamura Tuzemák |
|
vodecka
(kakamura) (30.9.2022 10:44)
|
MAP z cukrový třtiny ty demente |
|
vodecka
(Markéta Adamová Pekarová) RP (30.9.2022 10:36)
|
Z brambor je rum pico |
|