dobrou chuť
(Třyko) RP (2.4.2023 4:38)
|
Nejlepší olej je sádlo. |
|
dobrou chuť
(.:Gembler:.) RP (1.4.2023 15:09)
|
Tak jde predevsim o to, ze nemas jak hlidat teplotu oleje, takze tuk snadno prepalis. Tvl, prisaham Baca, ze nekde nekdy byla tabulka s tema teplotama zakoureni a nejhorsi byl panensky olivovy, pak bylo obyc maslo, pak sadlo, pak slunecnicovy a nejlepsi byl repkovy, ale kdyz to googlim ted, tak je to uplne jinak. Co jsem to cetl za sracku? A hlavne na cem to ted smazim? |
|
dobrou chuť
(cas2v) (1.4.2023 2:05)
|
omega6 mastný kyseliny prý nejsou zdravé, tak je lepší ten tuk, kde jich je méně |
|
dobrou chuť
(mrkev) RP (1.4.2023 0:18)
|
@tady se clovek zasmeje Používej si co chceš, olivový olej je ale pro smažení nevhodný .Má relativně nízký kouřový bod a většina lidí ho při smažení přepaluje. |
|
dobrou chuť
(LemonFR) RP (31.3.2023 22:53)
|
Jediný problém so smažením na olivovom oleji je ten, že u nás je drahý, prípadne používať na to panenský olivový olej (ktorý je u nás hlavne populárny) je dosť píčovina, ten je ideálny na studenú kuchyňu. Smažiť na repkovom alebo na slnečnicovom je úplne v pohode (slnečicový je lepší), olivový na smaženie sa dá zohnať (rafinovaný), super je aj arašidový, ale ten u nás často nevidím. |
|
dobrou chuť
((M)) (31.3.2023 19:47)
|
By me zajimalo kdo siri dezinformace ze se nema smazit na olivovem oleji? Ze by kremloboti? |
|
dobrou chuť
(tady se clovek zasmeje) (31.3.2023 17:42)
|
Proc by se nemohlo smazit na olivovem oleji? Vy me bavite |
|
dobrou chuť
(Filipes) RP (31.3.2023 12:17)
|
(Nasrad): Tak jestli ti stačí smažit do 100 stupňů, tak můžeš použít vodu. |
|
dobrou chuť
(Nasrad) RP (31.3.2023 11:01)
|
a nestacilo by vam smazit na nizsi teplote vy sragory? sice to delam dele, ale nesmrdi to a auto mi na ten olej pak jede lepe. BTW namazat si chleba s olejem je vyborna a rychla snidane. |
|
dobrou chuť
(no-X) RP (31.3.2023 10:50)
|
trada: Běžný řepkový olej je na tom hůř než běžný olivový olej. Lépe než řepkový olej je na tom (i) přepuštěné máslo nebo rýžový olej. Z levných olejů má nejvyšší tepelnou stabilitu palmový olej. Z drahých avokádový olej, který snese až 270 °C. |
|
dobrou chuť
(trada) (31.3.2023 10:36)
|
no mam posit, ze to souvisi s tepelnou stabilitou, kdy se v oleji vlivem vysoke teploty tvori nejaky nezdravy sragory, takze se nema smazit na olivovym, ani slunecnicovym, nejodolnejsi je repkovy |
|
dobrou chuť
(MinatoTYO) (31.3.2023 10:14)
|
Oni tam historicky nemaji nic levnejsiho nez domaci olivovy olej, tak to delaji na nem. Pro nas je olivac prilis drahy, tak brblame, ze se na smazeni nepouziva. Jak vidite, v Italii je to OK. Oni si s olivacem mazou i chleba. |
|
dobrou chuť
(IVAN ROUBAL) (31.3.2023 9:57)
|
Na vlastní oči jsem viděl, jak to v tý sračce topěj |
|
dobrou chuť
(Hrouma.) (31.3.2023 9:56)
|
Varit v obleku? Asi tak stejne debilni jako smazit na olivovem oleji... |
|
dobrou chuť
(Bobsik) RP (31.3.2023 9:51)
|
smažit na oliváči... |
|