Havyr ten tvrdy chleba ma 21.11.2022 
Obrázek Havyr ten tvrdy chleba ma
meanwhile ruska zmrzlina slovenski stroj casu financni poradenstvi double nebo nic d u p l a uz ma pomnik democratic values passing by
Komentáře (18) Komentovat Nezobrazovat

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (xo-botRP (21.11.2022 23:17)
@bohyn zvratek se nepridava? =)

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (Sarge) (21.11.2022 21:50)
Kdo si kupuje chleba v igelitu, tak si nic jiného nezaslouží.

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (Průmyslové potravinové náhražky) (21.11.2022 14:38)
Otázka je, jestli je to klasický kvásek, stabilizovaný kvas, kvasový koncentrát nebo něco podobného. Jaká je aktuální platná legislativa ohledně povinnosti uvádět konkrétní typ, nevím. Manželka nakupuje základní potraviny u malých producentů, takže jsem to už drahně let řešit nemusel. Takže je možné, že i někteří velcí výrobci se v poslední době "napravili": https://reportermagazin.cz/a/wqTxR/akvasek-znovu-ozivl

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (bohynRP (21.11.2022 13:19)
@náhražky Nebudu s tebou souhlasit. Bez kvásku bys měl placku tvrdou jak šutr. Jen si nepěstují vlastní, ale kupujou kváskovou kulturu, kvásek si toho vypěstujou pro každou díž zvlášť. Hned první odkaz na nejprodávanější chleba u nás: [odkaz] žitný kvas (žitná mouka, voda, žitná kvasná kultura). Asi jako když si koupíš droždí, ale tohle je 1/2 chemickej zmetek v prášku.

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (Průmyslové potravinové náhražky) (21.11.2022 12:12)
bohyn: Velké pekárny žádný kvásek nepoužívají. Někdy se podívej na složení. Skutečný chleba obsahuje 4 ingredience, ale v těch průmyslových střevních ucpávkách je celá Mendělejevova tabulka.

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (Hnidopich ORIGINAL!) (21.11.2022 11:58)
Struska se dava jen do bojoveho chleba a vrhacich kolacu...

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (bohynRP (21.11.2022 11:49)
@ZivaKunda Z vratek se rozhodně nic nepřidává. To jde prasatům. Když máš vlastní kvásek, tak do toho se přidává chleba co ale neopustil pekárnu. Neprodané zbytky a zmetky. Když kvásek kupuješ, což dělaj všechny velký pekárny, tak neprodanej chleba a zmetky jdou na strouhanku nebo prasatům, do kvásku se nepřidává. Cpt out. 8-)

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (ZivaKundaRP (21.11.2022 11:22)
Do pečiva se běžně přidává staré pečivo z vratek ze supermarketů. Dokonce je na to i nějaká norma, snad 20% max, nebo tak nějak. A v něčem se to skladovat musí neasi.

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (bohynRP (21.11.2022 11:03)
Prostě jen špatně nadrtili karton. Oni časem ten výrobní proces vychytaj.

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (kulesi) (21.11.2022 10:35)
@fu - neco, co se dost mozna vyrostlo na nejaky radne tekouci mrsine, pohopsalo par hoven a pak skocilo sipku do mletyho neni lepsi o moc, no.

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (fuRP (21.11.2022 10:29)
pritom ta masarka byla v tom to nej ;-)

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (kulesi) (21.11.2022 9:58)
Asi deset let zpatky mi vytekl z parku hnis s pulkou masarky, ktera se tam pri michani pripletla a od ty doby mlety maso proste nedam.

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (:.) (21.11.2022 9:57)
Nepřimíchává se v Ostravě do mouky i struska?

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (Jon.Smith) (21.11.2022 9:14)
beztat to tam davaji furt, jen je to chyba mleti papiru do chleba - cesko snese vsecko ;-))

Havyr_ten_tvrdy_chleba_ma.jpg (Nereg_Nula) (21.11.2022 9:12)
To varil Babica? Ale na Ostravu dobry, lepsi karton nez briketa.

další...