Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(Olé) (11.9.2016 9:28)
|
Ani plíseň to nežere, ale lidi se po tom můžou ubít. |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(chr) (5.3.2014 13:45)
|
bola tu spominana sol a olej, ale nie, tie ich veci nie su az take slane ani olejove, ani nejake extra chemikalie tam nie su, ale to ze to nesplesnivie je (ako uz ini pisali) sposobene tym ze to stihne rychlo vyschnut |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(miso) (5.3.2014 10:04)
|
plesne ako zive organizmy tiez potrebuju podmienky na zivot a to je vlhkost a malo svetla. |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(miso) (5.3.2014 10:03)
|
syr bez problemov vyschne, bulka tiez, maso ked v nom nieje vela tuku tiez, kecup je v podstate len paradajka a voda. Cize pokial dam hambac do susicky a vysusim ho v priebehu dna, alebo v suchom prostredi aj dlhsiu dobu, nieje dovod aby sa potravina pokazila. Kedysi sa maso susilo uplne bezne lebo to bol jediny sposob skladovania. Ani to nemusi byt presolene ako sa tu pise. Ja to vidim tak, ze je tam minimum tuku a da sa to pekne vysusit. Takto isto dokazem vysusit domacu svieckovu s knedlou. |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(UjoPlynar) RP (5.3.2014 8:14)
|
tepelen sterilizovane maso na vzduchu ano? ved to je oximoron |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(Deloix) RP (5.3.2014 1:17)
|
TNT: a není to spíš prostředím? Podle me jsou ty jídla oproti melounu prostě tepelně sterilizovaný, možná nějaká ta chemikálie a když to nemá podmínky tak to prostě na tom nevyroste. To je jak rohlíky na strouhanku, na vzduchu zaschnou a jsou ok, v pytlíku se to zapaří a za pár dnů je to plesnivý. |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(pletiplot) RP (4.3.2014 23:58)
|
Třeba to dokazuje, že v MD mají dokonalou čistotu a nejsou tam žádné plísňové zárodky. |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(TNT) (4.3.2014 23:32)
|
"plísen se neudělá ani na doma upečeným mase nebo hranolkách pokud to neni moc stavnaty a stihne to zaschnout" - plíseň je houba a ta žije z organických látek takže heterotrofií se snaží to rozložit a na tom vyrůst a dostatečně namnožit, osmotickým tlakem sůl vyžene z buněk mikroorganizmů, hub aj. všechnu vodu, to žrádlo na obrázku je dostatečně chemicky obohacený, že vyschnutím se do něj už nic nepustí je to úspěšný žrádlo o tom žádná, taky jsem dřív neměl nic proti MD a je mě u zadele kdo tam chodí |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(Deloix) RP (4.3.2014 23:14)
|
Nemam rad ten test, jak vedle toho položí meloun plnej vody a že zplesnví. Tadyto jak píšete, s tou solí a za další je to tepelně zpracovaný, plísen se neudělá ani na doma upečeným mase nebo hranolkách pokud to neni moc stavnaty a stihne to zaschnout. Jen zavist že je něco úspěšný. |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(cern0usek) RP (4.3.2014 19:14)
|
Jojo, kaiserka je na to super. Ty hambacsky bulky bejvaj tejden stary, uz kdyz je clovek kupuje. |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(Sven) RP (4.3.2014 18:50)
|
cermas: jak píšeš, akorát já si ještě upeču tu bulku [odkaz] |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(Ja01) (4.3.2014 18:49)
|
milujem take picoviny, vysusim krajec chleba, zabalim do PE sacku a rovnako to bude vypadat aj o 20 rokov |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(vrrhaf) RP (4.3.2014 18:18)
|
ja uz tyhle sracky nezeru, jednak je v tom moc soli, jednak pouzivaj prepalenej olej, "maso" je casto prepaleny a je to predrazeny. Takovej domaci je uplna jina liga. |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(cermas) RP (4.3.2014 18:14)
|
Hambáče si dělam jedině sám, dva centáky kvalitního mletýho hovězí a čerstvou kaiserku |
|
Nommm_Nomm_Nomm_.jpg
(Sven) RP (4.3.2014 17:59)
|
ccd: bohužel neumí, sůl je sice důležitá pro tělo, ale nadměrná konzumaze způsobuje zadržování vody v těle. Záhul dostávají játra a ledviny, ptz to nestíhají zracovat, a co je nejhorší - zvyšuje riziko onemocnění cév |
|