Not Allowed To Dinner 21.10.2015 
Obrázek Not Allowed To Dinner
meanwhile ruska zmrzlina kdyby lotr vznikl dneska doggo superposition slovenski stroj casu financni poradenstvi double nebo nic pozitivne stranky socializmu
Komentáře (43) Komentovat Nezobrazovat

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (Zliechov) (27.8.2022 13:31)
Hranaté talíře byl módní výstřelek z počátku 90.let. Když někdo chtěl vypadat v roce 1993 maximálně nóbl, tak jedině černé hranaté talíře.

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (jdsulin2) (17.2.2017 15:10)
za sociku papinak zachranil nas narod :) protoze to hovezi by se proste jist jinak nedalo

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (PivoRP (25.10.2015 10:46)
Papiňák byl poplatný socialistickému "uklohnit vše co nejrychleji". Dnes v době rozvinutého Pohlreichismu se vývary táhnou celou noc, maso se dusí půl dne a místo kořenících směsí máme bylinky z vlastní zahrádky! Papiňák je tudíž přežitek, stejně jako hranaté talíře či slánka a pepřenka na stole... cpt out B-)

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (Abdul_HasanRP (25.10.2015 10:13)
Tex: ještě funguje, jen jsem uvedl orientační tlaky co to vydrží... Pokud měl nějaký robustnější design, tak 10 atmosfér by nemusel být problém...

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (TexRP (24.10.2015 9:43)
Abdul_Dacan: hmm zaujimave, mozno vadny kus? A ked poklice vyletěla, ako to skoncilo? Tak ako na obrazku, alebo menej dramaticke?

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (RudlaSRP (23.10.2015 12:16)
xm07: Ten mají rodiče taky. :-)

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (xm07RP (23.10.2015 8:01)
No ja pouzivam stale tohle: [odkaz] a to asi moc vybouchnout nemuze. Dokud to syci, tak asi ok. Jne se tomu asi nesmi dat plnej knedlik.

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (mrkevRP (23.10.2015 5:38)
Mě se nejvíc líbilo, když kdysi na jedné diskuzi říkala borka, že nevěří tady tomu typu: [odkaz] Že ji přijde mnohem lepší tady ten [odkaz] Prý to líp "drží tlak"

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (LSLarry) (22.10.2015 1:00)
Jedna vec je samotny tlak v zavrenem papenaku, druha vec je to, ze se prehrata voda pri poklesu tlaku (otevreni) temer okamzite temer vsechna zmeni v paru. A to je hukot.

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (Abdul_HasanRP (21.10.2015 23:59)
Tex: papiňák co jsme měli doma měl vařící tlak kolem 2,5 atmosfér (teplota varu 128 °C), pojistný ventil měl vyletět u 3 atmosfér (134 °C), a poklice měla vydržet 6 atmosfér (160 °C).

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (marbasRP (21.10.2015 22:07)
to vařil granát?

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (TexRP (21.10.2015 19:57)
ale aby ten hrniec takto vybuchol, to asi chce kurva velky tlak, nie? Treba to radsej kontrolovat - ked nesyčí von pára, radsej odstavit plamen, schladit, otvorit a vycistit ventil.. keby ti hento jeblo do ksichtu, asi by si mal problem

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (c4RP (21.10.2015 19:32)
používáte někdo Remosku?

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (mrkevRP (21.10.2015 19:25)
Když ohříváš při normálním tlaku, tak kolem cca 100°C ti přesne růst teplota. Když dál dodáváš teplo, jen se mění voda na páru, teplota neroste. Tvoje mamka s babičkou to pravděpodobně přestaly používat protože už nevaří složitá jídla pro hromadu lidí a mají víc času. Jako když si chceš udělat silný vývar do hodiny, nebo za 15 minut uvařit brambory, tak není nic lepšího...

Not_Allowed_To_Dinner.jpg (xo-bot) (21.10.2015 18:29)
povaril som B-)

další...