Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(propediotika) RP (18.4.2020 21:06)
|
To nie su tie farebne kruzky kde mate vidiet nejake cislo? |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(Jaz-at-rou) RP (17.4.2020 6:42)
|
ČOI musí šetřit a skutečně šetří každý jednotlivý podnět. Jestli něco má potenciál zlepšit kvalutu potravin v ČR, je to ČOI a lidé, kteří si nenechají sviňárny obchodníků líbit. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(Zdeněk Píček ) (17.4.2020 4:06)
|
Human - díky. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(Human.) (17.4.2020 1:29)
|
To byl spíš stafylokokový enterotoxin B, ty jsou vysoce odolné vysokým teplotám a ani var je nezničí dostatečně dobře. I ty projevy dobře sedí, botulotoxin způsobuje ještě komplikace paralýzou nervů a tím svalové činnosti. Navíc stafylokoky jsou všude kolem nás a klostridia potřebují anaerobní prostředí což povrch masa moc neposkytuje. Muselo by se to péct na 180-200°C až do silného zhnědnutí v celém průřezu aby se toxin zničil. Lepší je to preventivně zahodit. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(Zdeněk Píček ) (16.4.2020 15:16)
|
Ty jsi velmi hloupý, na botulotoxin můžeš i umřít. To tě to vyšlo pěkně draho, ten žvanec. Ale je fajn, že sis to nenechal líbit a podal si podnět na příslušné kompetentní úřady. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(80845) RP (16.4.2020 15:11)
|
jo neco takoveho sem si koupil v brne ve vankovce v albertu/bille nebo co to je, taky vytvarovane na burger uvnitr hnede slizke a obalene krasne ruzovym masem - curaci zasrani. Bylo me to lito zahodit toz sem to poradne povaril na panvicce a sezral, chutnalo to sice v poho ale pak me bylo par dni neskutecne blbe. Sracka, zvraceni apod. Napsal sem na ne bonz na COI aj kvuli tomu ale bez fota a jinych dukazu nevim jestli s tim neco delali. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(Human.) (16.4.2020 12:17)
|
Botulotoxin se zničí varem. Smažením, které probíhá na cca 150°C se zničí už zcela spolehlivě. Nebezpečný je v potravinách co neprošly před jídlem dostatečnou tepelnou úpravou - různé v soli nakládané houby, zelenina či maso. Stejně tak nafouklou konzervu obvykle už nikdo nepeče na vysokou teplotu. Tohle začalo použitím včerejšího oxidací ohnědlého masa do mlýnku a pokračovalo se dnešním dál... Už bych tam nenakupoval nebo si nechal mlít jen z čerstvého a přede mnou. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(Dr.Str.) RP (16.4.2020 11:21)
|
Prostě pořádně prohřát v oleji a bude to jedlý. To by musela být kurva smůla, kdyby v tom byl botulotoxin. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(Šulinel) (16.4.2020 11:10)
|
Ale hovno atmosférou, luline, červenou barvu, tj. barvu syrového masa, tomu dává fosfátová rychlosůl. Je to proto, aby to bylo slané a zároveň to nezhnědlo, protože pak by si to tolik lidí nekoupilo. Tohle bych tipoval, že to měli v kutru kratší dobu, než měli, nenechali odležet a hnedka to narvali do střev. Holt šetření. Přes hygienu by to ale přijít nemělo. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(hoeBoB) (16.4.2020 9:31)
|
Přirozená barva toho masa je hnědá-šedo-vyblitá To ta červená okolo je nepřirozená, vytvořená atmosférou do které se to balí. Pokud to nesmrdí, je to OK.
Když koupíš kus hovězího v atmosféře uvidíš totéž - na povrchu úplně rudé, po rozkrojení zašedlé. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(serupravdu) (16.4.2020 9:04)
|
Šikovný prodavač uplacal starší várku masa dovnitř mladší? Jinak bych čekal, že hnědnout začne spíš od kraje. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(NN) (16.4.2020 9:02)
|
Cos to vlastně koupil - hotovej mletej burger? Tak to good luck. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(nasranek) (16.4.2020 9:01)
|
barva je +- normální. Kdyby bylo zkažené hned to poznáš |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(pan_dan) RP (16.4.2020 8:58)
|
Zašedlý nic neprozrazuje, musí se čichnout. Domásí šunka bez rychlosoli je taky šedá. |
|
Zkazene-nezkazene-otaznik_koupeno_vcera_-_rozriznuto.jpg
(bigboy) (16.4.2020 8:48)
|
Asi sa pyta na tu hnedu farbu - je to normalne... nie som masovy odbornik, ale zo skusenosti viem ze ked maso trochu oschne/krev odtecie/zahreje sa, tak to zmeni takto farbu... ale pre istotu by som to poriadne tepelne spracoval |
|