chickileaks.png
(no-X) RP (10.12.2020 13:25)
|
noname: Jenže kyselina glutamová vznikající zpravidla ze sóji, zreaguje s první alkalickou složkou, na kterou narazí, na sůl (sodnou, draselnou, hořečnatou…), takže ve výsledku konzumuješ opět glutamát. |
|
chickileaks.png
(Mathieu) (20.4.2011 19:09)
|
tak jako makal sem v KFC mno a ta jejich slavná marinovací směs je hromada řeznice soli a mozna neco k tomu obališ v hladke mouce vodě a šoupneš do vysokotlaké fritézy. a ta paliva marinada to je takovej ketnus kdyz se ti to vyleje na ruku tak te to normalne poleptá |
|
chickileaks.png
(noname) (28.1.2011 11:57)
|
ad glutamát - viz http://en.wikipedia.org/wiki/Monosodium_glutamate
btw slovo "cancer" tam není ani jednou. myslím že problém instantního žrádla s glutamátem není v glutamátu. Např. nadměrný přísun soli resp. sodíku (který glutamát také obsahuje). Doporučuji taky http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/glutamat-sodny---umely-orgazmus-jazyku/
P.S.: japonci nejedí 1000 let glutamát sodný ale kyselinu glutamovou (v přírodní formě) a to je ta umami. |
|
chickileaks.png
(fizzer) RP (28.1.2011 8:37)
|
nene. Chicken, grease, salt. Říkali to ve futuramě, tak to bude pravda |
|
chickileaks.png
(Pan R) (27.1.2011 23:32)
|
Kocour: Glutamat, ktery muzes bezne poridit, se zpravidla kupuje v cca 20% koncentraci. Zbytek toho je NaCl, tady Chlorid Sodny, tedy obycejna sůl. Takze se s tim naklada jako s dochucovadlem.
Co se tyce konkretne tech nudli, po oprazeni se dosype zelenina, maso, trosku sojovky, tohle svinstvo a jedes se nadlabnout. Kdyz budes hodny, hodim ti orazek na roumena, ale asi skonci v kosi.... |
|
chickileaks.png
(Kocour) RP (27.1.2011 22:55)
|
Pan R - jasný, ale já právě nevim, jestli mám tuhle směs nasypat do oleje a nechat v tom maso stát, nebo jí mám zamíchat do strouhanky a poctivě obalovat..
s tim glutamátem je to pravda, ale jelikož je všude, my ho z tohohle receptu vynecháme )) |
|
chickileaks.png
(Pan R) (27.1.2011 22:51)
|
Kocour - Right!, ci jako primes do obalove strouhanky. kazdopadne glutamat je v kazdem jidle skoro. daca se i do oblibenych cinskych nudli a to nemusi byt jen cinani. mam zkusenost s jednim provozovatelem a ten tam toho koncentratu sypal....kdyz si nejaky jeho zamestnanec potom olizl ruce pro slanou a zvlastni chut, rikal mu at to nezere ze prijde o ledviny a sam ty nudle majitel nikdy prej nejed....po zkusenostech to nechal jist radej zamestnance.... |
|
chickileaks.png
(Kocour) RP (27.1.2011 22:45)
|
"Pan R" - no možná sem to blbě pochopil, ale on se asi ptal, kde se tohle koření (z obrázku, ne glutamát) vyskytuje na tom KFC kuřeti, což by mě teda taky zajímalo.. je to směs na marinádu do oleje? |
|
chickileaks.png
(Tex) RP (27.1.2011 22:28)
|
ked to s glutamanom neprezenies, tak jedlo chuti lepsie a nic sa ti nestane. ano, glutaman vo velkom mnozstve skodi, ale co neskodi? skus zožrat naraz 7 gramov soli, ci ti bude z toho dobre. inak glutaman je latka, ktora sposobuje 5 chuť, tzv. "umami". precitajte si na wikipedii, celkom zaujimave |
|
chickileaks.png
(ondatra) (27.1.2011 21:33)
|
Glutaman je iba kandidat na karcinogeny, nie je dokazane, ze by rakovinu naozaj sposoboval. Ale kazdy poriadny kuchar ti povie, ze sice sa mu hovori zvyraznovac chuti, tak on tu chut akurat tak zabije |
|
chickileaks.png
(vtech) (27.1.2011 21:28)
|
Co je presne spatneho na glutamatu (krome toho, ze o tom kazdy trouba mele)? Japonci se s nim cpou 10000let a nemam pocit, ze by se jim nedarilo. |
|
chickileaks.png
(Pan R) (27.1.2011 21:19)
|
"a v cem tohle koreni je?"
-
Lenost je hrozna vec, precti si komentare, hodil jsem odkaz. Mezi 10 jej najdes snadno. |
|
chickileaks.png
(daemon_x) RP (27.1.2011 20:13)
|
@rek - tím krmí přímo kuřata |
|
chickileaks.png
(rek) (27.1.2011 19:52)
|
a v cem tohle koreni je? |
|
chickileaks.png
(bububu) (27.1.2011 19:44)
|
@DilYnkHO
nastav si monitor |
|