glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(lul) (9.6.2022 7:32)
|
sůl, pochoutka labužníků |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(karel (neprihlaseny)) (8.2.2019 4:32)
|
proc vlastne vsichni furt papouskujou ten problem s glutamatem? pokud vim tak hlavni problem s nim maji prevazne anglosasove,. napr co japonci maj 'evolucni 'trenink z morskejch ras, stedoevropani a skandinavci z hub, atd. to je zas naka propaganda, ucelovka, beo prejimani clanku z ciziny bez zasazeni do kontextu. |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(Labužník) (29.1.2011 9:22)
|
max: Nevymýšlej si, nikde se žádná kočka nikdy nenešla, na to je moc drahá, aby ti to dávali na talíř. A v Tescu jsou všude jen vietnamci, nesmíš věřit nápisům "Čínská restaurace" |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(Tex) RP (28.1.2011 9:58)
|
max: ja viem, ja som reagoval na Fejtosa, ze sucet ingrediencii je len 93% a nie 100%. zvysnych 7% je peprova a cesnakova mucka. |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(Bobsik) RP (28.1.2011 9:23)
|
se mi hlavne libi 74% soli, to je aspon zdravy pokrm |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(max) (28.1.2011 1:30)
|
@Tex - ja som nepoukazoval na to ze co je zvysok, ale na sucet tych troch ingrediencii, kolegovi dole to vyslo 96 ... a btw su tam pisane minimalne hodnoty (>) .. a aj tak to je nepodstatne tie hodnoty, je to len aby to bolo pravne osetrene ... a inak k ym CINSKYM RESTAURACIAM - u nas jedna je co je v Tescu, tak hygienici tam nasli MACKY a cinania ze to su zajace, ale bohuzial to neboli zajace .. ale musim povedat, nahodu dobre chuti to macacie maso ) |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(Slava) (28.1.2011 0:58)
|
Zákeřnost není v přímé "okamžité" škodlivosti ale v celkovém důsledku. Když si budete dávat 1 týdně jídlo s glutamáty, posunete si hranice při které vnímáte chutě. Potom si budete podvědomě vybírat více a více jídla silně kořeněná... Proto se to dává ve fast-foodech a proto nám pak nechutná zelenina Další věcí je to, že mnoho nekvalitních jídel by se bez této suroviny nedalo prodat/pozřít |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(bearfucker) (28.1.2011 0:54)
|
oouu noooo, toto zerem kazdy druhy den v cine, a ako hlavne jedlo mavam zrejme potkanov? o_O |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(Tex) RP (28.1.2011 0:37)
|
*peprova |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(Tex) RP (28.1.2011 0:37)
|
zvysnych 7% ocividne tvori cesnakova a paprikova mouka. kde je problem? |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(max) (28.1.2011 0:20)
|
@Fejtos - neviem ako u vas, ale v realnom svete 13 a 6 a 74 je 93, takze "epik faul" si asi ty |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(Pan R) RP (28.1.2011 0:16)
|
Je to v poradku. Kazdy vyrobek musi obsahovat % slozeni majoritnich surovin, to jsou ty procenta co jsou uvedena. Zbytek jsou ty mouky a zbytky po chemicke vyrobe pri obohacovani uranu. A jelikoz je to v minimalni mire, neudava se jeho procentualni slozeni.Na tatrance taky nemas napsano 1/10 vajicka, 3 kousky orechu..... |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(Fejtos) (28.1.2011 0:11)
|
no jo no jsou to ale kreteni. vdty 13 a 6 a 74 dava 96 a ne 100 takze zase epik faul |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(Pan R) RP (28.1.2011 0:01)
|
Tak studie jsou neprokazatelny ze...takze jakekoliv pri nejsou na miste. Spis zalezi na individualnim rozhodnutim. To mas jako mobil u hlavy....A co se tyce glutamatu, je to v kazdem dochucovadle, jaks rikal vegeta, sypkych polevkach, mnohych polotovarech, hodne se uziva prave ve fast foodech... |
|
glutamat_sodny_v_praxi.JPG
(Tex) RP (27.1.2011 23:59)
|
no hej, tiez by som tomu nedoveroval, vyzera to dost nechutne.. |
|