how_to_-_cider.jpg
(PaulZy) (6.9.2011 20:14)
|
Mně se ještě nestalo, že by mě ráno po chlastu bolela hlava... nejhůř mi bylo, když jsem v žaludku namíchal, co jsem neměl, takže jsem druhý den... i když byl žaludek prázdný a trochu se mi motala hlava. Je potřeba do sebe za den dostat šest litrů vody a ani půl litra tvrdého to nezbortí (jen se z toho víc chlemtá NE zrovna perlivé nealko). Z metanolu se především slepne. |
|
how_to_-_cider.jpg
(hajzldekl) RP (6.9.2011 12:42)
|
hlava ale boli spise z duvody dehydratace, kdyz telo muselo celou noc vstrebavat alkohol, nevim jestli to takto fakt funguje, ale pul litru vody me vzdycky z opice dostane |
|
how_to_-_cider.jpg
(Dr.Str.) RP (5.9.2011 6:46)
|
metanol vzniká při suché destilaci celulózy - to když se snažíte vymáčknout z kvasu víc, než kolik to snese . Při obyčejném kvašení metanol nevzniká. BTW hlava bolí po metanolu. Proto když třeba ráno bolí hlava po víně, bylo ředěný tvrdým, dochucený esencema a dolitý vodou. Prostě dá sa Pražákovi... |
|
how_to_-_cider.jpg
(chr) (4.9.2011 23:19)
|
bez destilacie? tam nie je metanol? |
|
how_to_-_cider.jpg
(Abdul_Hasan) RP (4.9.2011 22:40)
|
Frisco a Cider je úplně něco jiného, jak výrobou, tak chutí |
|
how_to_-_cider.jpg
(vtech) (4.9.2011 22:03)
|
to bude hnus |
|
how_to_-_cider.jpg
(lsky) (4.9.2011 21:54)
|
pil sem parkrat rekorderlig cider a je to snad jedinej chlast kterej mi fakt chutna...
Frisco je proti tomu hrozne hnus a chut to ma uplne jinou. |
|
how_to_-_cider.jpg
(ultrasfan) RP (4.9.2011 21:32)
|
no tak "upravenina" tohto mi uz tyzden kvasi v 50L sude...to bude vino ako lusk Jablka+cukor+voda+kvasinky=dunihlav, ale nevadi... |
|
how_to_-_cider.jpg
(PaulZy) (4.9.2011 21:06)
|
A s tím Friscem si nejsem jistý, je v tom ještě citron, Cider asi bude chutnat jinak, nevím, já ho neměl... |
|
how_to_-_cider.jpg
(PaulZy) (4.9.2011 21:05)
|
КВАС je pivní limonáda, ale opravdový kvas jsem tedy měl leda na Ukrajině (mívají třeba i v čajovnách, ale "Klášterní kvas" se mi zdál nějaký jiný). |
|
how_to_-_cider.jpg
(Smrsin) RP (4.9.2011 20:47)
|
už jsem přidal fixlej obrázek, snad bude rychle schválenej... |
|
how_to_-_cider.jpg
(dude) RP (4.9.2011 20:18)
|
frisco? |
|
how_to_-_cider.jpg
(Mulna) (4.9.2011 19:19)
|
Cider jsem delal - akorat z jablek. Piju to bezne a je to dobre, akorat normalni kvasnice nemaji sanci udelat takovou koncentraci. Maximum je tak 5 procent. Na sedmnact procent (coz je mimochodem blizko maximu toho kolik kvasnice vyprodukuji aniz by se v tom samy otravily) se dostanete jen se specialnimi vinnymi kvasinkami. A i normalni vinne kvasinky daji obvykle 14 procent nebo tak. Doporucuju zkusit i kvass a medovinu, pokud se do toho nekdo pustite |
|
how_to_-_cider.jpg
(wohnout) RP (4.9.2011 18:13)
|
Viktor: Savana dry ? |
|
how_to_-_cider.jpg
(Kerosin) (4.9.2011 18:04)
|
Funguje to, je to celkem neškodný, ale chuťovka to opravdu není. |
|