how to - cider 04.09.2011 
Obrázek how to - cider
only red.lines matter Enough-musk-is-enough flastenecke lypido zachraneno Career change IT dinosauri Free speech guru fixed
Komentáře (24) Komentovat Nezobrazovat

how_to_-_cider.jpg (PaulZy) (6.9.2011 20:14)
Mně se ještě nestalo, že by mě ráno po chlastu bolela hlava... nejhůř mi bylo, když jsem v žaludku namíchal, co jsem neměl, takže jsem druhý den... i když byl žaludek prázdný a trochu se mi motala hlava. Je potřeba do sebe za den dostat šest litrů vody a ani půl litra tvrdého to nezbortí (jen se z toho víc chlemtá NE zrovna perlivé nealko). Z metanolu se především slepne. ;-)

how_to_-_cider.jpg (hajzldeklRP (6.9.2011 12:42)
hlava ale boli spise z duvody dehydratace, kdyz telo muselo celou noc vstrebavat alkohol, nevim jestli to takto fakt funguje, ale pul litru vody me vzdycky z opice dostane :-)

how_to_-_cider.jpg (Dr.Str.RP (5.9.2011 6:46)
metanol vzniká při suché destilaci celulózy - to když se snažíte vymáčknout z kvasu víc, než kolik to snese :-). Při obyčejném kvašení metanol nevzniká. BTW hlava bolí po metanolu. Proto když třeba ráno bolí hlava po víně, bylo ředěný tvrdým, dochucený esencema a dolitý vodou. Prostě dá sa Pražákovi...

how_to_-_cider.jpg (chr) (4.9.2011 23:19)
bez destilacie? tam nie je metanol?

how_to_-_cider.jpg (Abdul_HasanRP (4.9.2011 22:40)
Frisco a Cider je úplně něco jiného, jak výrobou, tak chutí

how_to_-_cider.jpg (vtech) (4.9.2011 22:03)
to bude hnus :-)

how_to_-_cider.jpg (lsky) (4.9.2011 21:54)
pil sem parkrat rekorderlig cider a je to snad jedinej chlast kterej mi fakt chutna... Frisco je proti tomu hrozne hnus a chut to ma uplne jinou.

how_to_-_cider.jpg (ultrasfanRP (4.9.2011 21:32)
no tak "upravenina" tohto mi uz tyzden kvasi v 50L sude...to bude vino ako lusk :-D Jablka+cukor+voda+kvasinky=dunihlav, ale nevadi...

how_to_-_cider.jpg (PaulZy) (4.9.2011 21:06)
A s tím Friscem si nejsem jistý, je v tom ještě citron, Cider asi bude chutnat jinak, nevím, já ho neměl...

how_to_-_cider.jpg (PaulZy) (4.9.2011 21:05)
КВАС je pivní limonáda, ale opravdový kvas jsem tedy měl leda na Ukrajině (mívají třeba i v čajovnách, ale "Klášterní kvas" se mi zdál nějaký jiný).

how_to_-_cider.jpg (SmrsinRP (4.9.2011 20:47)
už jsem přidal fixlej obrázek, snad bude rychle schválenej...

how_to_-_cider.jpg (dudeRP (4.9.2011 20:18)
frisco?

how_to_-_cider.jpg (Mulna) (4.9.2011 19:19)
Cider jsem delal - akorat z jablek. Piju to bezne a je to dobre, akorat normalni kvasnice nemaji sanci udelat takovou koncentraci. Maximum je tak 5 procent. Na sedmnact procent (coz je mimochodem blizko maximu toho kolik kvasnice vyprodukuji aniz by se v tom samy otravily) se dostanete jen se specialnimi vinnymi kvasinkami. A i normalni vinne kvasinky daji obvykle 14 procent nebo tak. Doporucuju zkusit i kvass a medovinu, pokud se do toho nekdo pustite B-)

how_to_-_cider.jpg (wohnoutRP (4.9.2011 18:13)
Viktor: Savana dry ?

how_to_-_cider.jpg (Kerosin) (4.9.2011 18:04)
Funguje to, je to celkem neškodný, ale chuťovka to opravdu není.

další...