obsah_cukru_v_potrave.jpg
(Janička) (13.2.2012 12:18)
|
OK, možná až na ty snídaňový vločky, ty docela určitě obsahují spousta škrobu, protože to jsou obiloviny (doufám, taky by to mohly bejt slisovaný piliny). Tam se možná myslí přidaný cukr. |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(Janička) (13.2.2012 12:10)
|
Jak jako jinej cukr? Ovoce obsahuje glukózu a fruktóru, kdežto řepnej cukr je sacharóza, disacharid, který se ve játrach štěpí na co? Správně, na monosacharidy glukózu a fruktózu. Mně to přijde jako rozumné srovnání. Co se týká cukrů, je na tom ovoce a sladkosti úplně stejně, akorát že v ovoci je spousta přidané hodnoty v obsahu vitamínů, vlákniny a vody. Ale cukr je furt cukr. |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(th0ca) RP (13.2.2012 11:25)
|
prekvapive je ve sladkostech vic cukru |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(nord) (12.2.2012 15:13)
|
toto porovnanie je celkom koko plues plagat tina.
|
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(romin777) RP (12.2.2012 0:10)
|
co si pamatuju ze sš tak v ovoci je glukóza. kostkovej je sacharóza. |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(Almindor) (11.2.2012 23:51)
|
NJ tie cukry, ale hlavne ze vsetci s radostou zerieme kazdodenne aspartam z ktoreho sa porad slepne a neodburatelny margarin na kila. Ale cukor to je zabijak... Rozmyslam kedy to stihla skoncit ta era "zlej soly". Nezabudajme aj na to ze treba mat 0% tuku vo vsetkom to je tiez urcite zdrave.
Idem si dat jednu kocku PVC... |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(NlKO) RP (11.2.2012 18:23)
|
Tady je to zase expertu Sacharidy spatnej cukr chtelo by si to opravdu doplnit zakladni znalosti o makro/mikro zivinach... btw. obsah jednoduchejch cukru je celkem dulezita informace, protoze mono i disacharidy maj vysokej GI... |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(Rawa) RP (11.2.2012 18:14)
|
Sacharidy jsou taky spatny cukr Proto jsou lidi, co jsou na bezsacharidove diete (LCHF) vetsinou nejzdravejsi |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(Bufetak) (11.2.2012 18:01)
|
A taky je dost velký rozdíl mezi cukrem a sacharidem..takový cheerios jsou jenom sacharidy, ale né špatnej cukr..a přitom je to cukr taky |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(OmeGa) RP (11.2.2012 17:23)
|
ako mal kamos spravnu poznamku - v amerike pridavaju do ovocia rafinovany cukor. a ked polozite melon hore slupkou, neobsahuje ziadny cukor |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(.) (11.2.2012 17:23)
|
obrazek je fail, protoze ve finale te zajima "stavitelna cast potraviny" a na co se pri straveni rozlozi a jak rychle. a o tom je glikemicky index. obsah jednoduchych cukru je +/- informace celkem k nicemu. |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(Socca) RP (11.2.2012 16:31)
|
nez sem si vsim ze ta snikrska je urizla uz sem si rikal, fajn rozbalena snikrska ma min cukru nez balena |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(hajzldekl) RP (11.2.2012 15:48)
|
a taky o to ze kdyz budes jist ty cerealie tak se ti ve smesi se slinama vystepej na cukr |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(JaSk) RP (11.2.2012 15:40)
|
Jenže tam jde oto jestli je to přírodní nebo rafinovaný cukr, že |
|
obsah_cukru_v_potrave.jpg
(milostpan) RP (11.2.2012 15:40)
|
pěkné až na to, že cukr obsažený například v tom banánu je trošku jiný než kostkový cukr |
|