poradna_akce.jpeg
(Ja01) (25.2.2015 20:32)
|
nastuduj si co je to azeotropna zmes, tym co popisujes odvetras akurat zbytkovy aceton a acetaldehyd a delenie mas neuplne, ukap, to prve co natecie ide do hajzlu, potom nasleduje predok, podla velkosti kotla je to az niekolko litrov, to sa uz odklada, jadro (to tvoje srdce) a dokap, predok spolu s dokapom so potom este raz destiluju, bud na jemnejsiu ovocnu palenku alebo rektifikuju na cisty lieh |
|
poradna_akce.jpeg
(barbar anon) (25.2.2015 20:17)
|
úkvap, srdce, dokvap... necháva sa srdce, ktoré tiež obsahuje etanol. Stačí ale nechať demižón pár dní otvorený a metanol je viacmenej fuč. |
|
poradna_akce.jpeg
(Ja01) (25.2.2015 20:10)
|
juhos, je to katalyzator, rozklada etylkarbamaty (mutagen) a reaguje s kyanidmi, to prve vznika pri vsetkych kvasnych procesoch a toho druheho je zvysene mnozstvo prave pri kostkovinach (na oblubene slivky) |
|
poradna_akce.jpeg
(generál Kotlár) RP (25.2.2015 19:58)
|
kup rum ! |
|
poradna_akce.jpeg
(juhos) (25.2.2015 19:49)
|
A ta med dela co? |
|
poradna_akce.jpeg
(Ja01) (25.2.2015 18:50)
|
medeny chladic sa blbo cisti a je nepotrebny, nerezovy je idealny, med plni funkciu katalyzatora, preto je medeny kotol a hlava kotla, ak je kotol nerezovy, tak je v kotli pred vyvodom par umiestneny medeny "reaktor" (sito naplnene medou s cim vacsou povrchovou plochou) |
|
poradna_akce.jpeg
(Ja01) (25.2.2015 18:49)
|
b, pocuj chlapce, napalil som toho viac nez dost, metanol odteka pocas celej doby palenia, objemovo ho najviac nachytas v dokape, vies preco sa ukvap vylieva? je tam az nechutne mnozstvo acetonu a za dalsie, MALE mnozstvo metanolu je v ovocnej palenke ziaduce pretoze jeho estery s kyselinami su omnoho aromatickejsie nez estery etanolu |
|
poradna_akce.jpeg
(B!) (25.2.2015 15:54)
|
Meď má výbornú tepelnú vodivosť (chladenie pár) a priaznivé katalyzačné účinky (to neviem, čo znamená). No a pre Ja01: v prvých fázach destilácie, tzv. úkvap, sa uvolňuje najviac metanolu - preto to skončí v hajzli, ak sa nechceš otráviť |
|
poradna_akce.jpeg
(rek) RP (25.2.2015 13:44)
|
I v palírnách mají měděný destlilační kotle. |
|
poradna_akce.jpeg
(Jezbo) RP (25.2.2015 13:03)
|
Myslím že by jses divil v čem všem je možné pálit. Viděl jsem i předělanej starej papiňák. |
|
poradna_akce.jpeg
(nazi) RP (25.2.2015 13:01)
|
Co já vím tak se pálí zásadně v mědi.. teda aspoň domácí palírny |
|
poradna_akce.jpeg
(Atlantis) RP (25.2.2015 12:38)
|
Měď? to se fakt používá měď? neuvolní se z toho nějaký svinstva? Jsem měl za to, že se pálí buď ve skle, nebo průmyslově v nerezi. |
|
poradna_akce.jpeg
(Tuco) (25.2.2015 12:26)
|
Ja01: důvod proč je to v některejch zemích zakázaný nebo aspoň omezený není zdraví lidí, ale protože stát potřebuje občany donutit pít silně zdaněnej kupovanej alkohol... |
|
poradna_akce.jpeg
(Ja01) (25.2.2015 11:53)
|
tak ano, doma sa davarit aj hnusna zbrnda ale nikdy nie smrtelne jedovata (pokial to je z ovocia/zeleniny/cukru) |
|
poradna_akce.jpeg
(BG) RP (25.2.2015 11:40)
|
furt lepsie jak pit pancovanu cesku produkciu, zejo |
|