vajickavarime s roumingem 15.09.2024 
Obrázek vajickavarime s roumingem
pozar Temu The natural look is best slovensko neni maso vymena hlasu za dotace zadny rozdil pro ruskou PVO Solfernus
Komentáře (28) Komentovat Nezobrazovat

vajickavarime_s_roumingem.jpg (FilipesRP (17.9.2024 22:03)
Aha - netušil jsem, že je to taková věda. Já dám vejce do vejcovaru a dle počtu a toho, zda chci na tvrdo/hniličko/měkko dám potřebné množství vody a pak jen počkám, až to zapípá...

vajickavarime_s_roumingem.jpg (cobololko) (16.9.2024 17:36)
a vajickovari z wishu nebudu mat co zrat ...

vajickavarime_s_roumingem.jpg (blm v prestrojeni 4) (16.9.2024 12:38)
Co mam elektricky papinak jsem nevaril vejce jinak. Nerovnomerne provareni je uctyhodna debilita. S loupanim jsem take problem nikdy nemel, vejce se loupou naprosto skvele a ciste bez poskozeni. Jestli neumis ani uvarit vejce, tak to neni technikou ale rukama.

vajickavarime_s_roumingem.jpg (Joker) (16.9.2024 12:33)
blm: Podle toho zmíněného odkazu to je kravina (což pravidelné čtenáře komentářů na Roumingu asi nepřekvapí). Prý tam udělali pokus s papiňákem a na loupání to nemělo vliv, ale vzhledem k vyšší teplotě v papiňáku se vejce provaří méně rovnoměrně. Navíc je papiňák náročnější na přesnou dobu vaření, ±1 minuta udělá daleko větší rozdíl.

vajickavarime_s_roumingem.jpg (KaldaRP (16.9.2024 11:56)
hmm a ja zil v domeni ze se spatne loupou cerstva vajicka a ty starsi jdou lepe =) a chybi me tam dole informace jestli to bylo s cold startem nebo hot startem

vajickavarime_s_roumingem.jpg (Joker) (16.9.2024 11:29)
/kr, rawen12345: Když si přečtete ten odkaz al5249 15.9.2024 15:52, tak tam je, že z těch dole žádné není ideálně udělané (natvrdo). Prý cold start = rovnoměrně se provaří, ale hůř se loupou, hot start = snazší oloupání, ale bílek už je moc i když žloutek ještě není. Doporučují tam zhruba to co Rekoj- hodit do vařící vody a pak snížit teplotu. Zjevně vaření vajíček je věda.

vajickavarime_s_roumingem.jpg (AliasAKAvulgo) (16.9.2024 9:12)
Já rád nahniličko. A tam je cold start kokotina, anóbrž nereprodukovatelná na jiným sporáku. A nový vejce se budou loupat blbě i kdybyste se posrali.

vajickavarime_s_roumingem.jpg (spo) (16.9.2024 8:17)
life hack - přidejte do vody půl čajový lžičky jedlý sody. Vajca se pak loupou sama...

vajickavarime_s_roumingem.jpg (al5249RP (15.9.2024 21:47)
Ryzi das s 2,5nasobkem vody do mikrovlnky na 750 W na 20 minut, krom toho, ze to o neco dele trva to neni o nic slozitejsi nez kuskus.

vajickavarime_s_roumingem.jpg (kmikalRP (15.9.2024 20:55)
jeste tak varit rejzi, uz jsem tak linej, ze delam jen kuskus, ten staci zalit horkou vodou B-)

vajickavarime_s_roumingem.jpg (kecyprdy) (15.9.2024 20:51)
@crha - o rýži toho najdeš tuny i na YT - 1. záleží hlavně na tom, jako máš rýži :-) U těch vajec je ale taky otázkou v jaké vodě je vařili - já je taky nežeru, ale prý je i rozdíl, zda je osolená, nebo prý naopak někdo dává kapku octa, aby se líp loupala.

vajickavarime_s_roumingem.jpg (TsantsaRP (15.9.2024 19:22)
cold start vs hot start je BS, dokonca som testoval s prepichnutou skrupinou a bez, vsetko nepriekazne a chyba 6m vajce co je naj pre nasledne marinovanie v sojovke

vajickavarime_s_roumingem.jpg (pan_Jaroslav_Crha_guru_ITRP (15.9.2024 18:38)
jinak studený a horký start je jestli to vajíčko hodíš již do horké vody a nebo ho hodíš do studené a teprve potom ohříváš: "Faktorem v mém testování, který nejvíce změnil to, jak čistě se vejce uvolňují ze skořápky, byla teplota, při které začala: Horký start vede k snadnějšímu loupání vajec. A je jedno, zda je tento horký start ve vroucí vodě nebo v parním hrnci či tlakovém hrnci . Všechna ta vejce se budou znatelně snáze loupat než ta, která začala ve studeném hrnci."

vajickavarime_s_roumingem.jpg (pan_Jaroslav_Crha_guru_ITRP (15.9.2024 18:37)
děkuji vyčerpávající článek, neměl by jsi něco podobného o rýži?

vajickavarime_s_roumingem.jpg (adamsRP (15.9.2024 18:06)
Mně se to nezdá. Naše devítiminutový vejce vypadají jak jedenáctiminutový.

další...