Odebírat | ||
Obrázek 'how to - cider' (PaulZy) (6.9.2011 20:14) | reagovat | |
Mně se ještě nestalo, že by mě ráno po chlastu bolela hlava... nejhůř mi bylo, když jsem v žaludku namíchal, co jsem neměl, takže jsem druhý den... i když byl žaludek prázdný a trochu se mi motala hlava. Je potřeba do sebe za den dostat šest litrů vody a ani půl litra tvrdého to nezbortí (jen se z toho víc chlemtá NE zrovna perlivé nealko). Z metanolu se především slepne. | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (hajzldekl) RP (6.9.2011 12:42) | reagovat | |
hlava ale boli spise z duvody dehydratace, kdyz telo muselo celou noc vstrebavat alkohol, nevim jestli to takto fakt funguje, ale pul litru vody me vzdycky z opice dostane | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (Dr.Str.) RP (5.9.2011 6:46) | reagovat | |
metanol vzniká při suché destilaci celulózy - to když se snažíte vymáčknout z kvasu víc, než kolik to snese . Při obyčejném kvašení metanol nevzniká. BTW hlava bolí po metanolu. Proto když třeba ráno bolí hlava po víně, bylo ředěný tvrdým, dochucený esencema a dolitý vodou. Prostě dá sa Pražákovi... | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (chr) (4.9.2011 23:19) | reagovat | |
bez destilacie? tam nie je metanol? | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (Abdul_Hasan) RP (4.9.2011 22:40) | reagovat | |
Frisco a Cider je úplně něco jiného, jak výrobou, tak chutí | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (vtech) (4.9.2011 22:03) | reagovat | |
to bude hnus | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (lsky) (4.9.2011 21:54) | reagovat | |
pil sem parkrat rekorderlig cider a je to snad jedinej chlast kterej mi fakt chutna... Frisco je proti tomu hrozne hnus a chut to ma uplne jinou. | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (ultrasfan) RP (4.9.2011 21:32) | reagovat | |
no tak "upravenina" tohto mi uz tyzden kvasi v 50L sude...to bude vino ako lusk Jablka+cukor+voda+kvasinky=dunihlav, ale nevadi... | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (PaulZy) (4.9.2011 21:06) | reagovat | |
A s tím Friscem si nejsem jistý, je v tom ještě citron, Cider asi bude chutnat jinak, nevím, já ho neměl... | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (PaulZy) (4.9.2011 21:05) | reagovat | |
КВАС je pivní limonáda, ale opravdový kvas jsem tedy měl leda na Ukrajině (mívají třeba i v čajovnách, ale "Klášterní kvas" se mi zdál nějaký jiný). | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (Smrsin) RP (4.9.2011 20:47) | reagovat | |
už jsem přidal fixlej obrázek, snad bude rychle schválenej... | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (dude) RP (4.9.2011 20:18) | reagovat | |
frisco? | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (Mulna) (4.9.2011 19:19) | reagovat | |
Cider jsem delal - akorat z jablek. Piju to bezne a je to dobre, akorat normalni kvasnice nemaji sanci udelat takovou koncentraci. Maximum je tak 5 procent. Na sedmnact procent (coz je mimochodem blizko maximu toho kolik kvasnice vyprodukuji aniz by se v tom samy otravily) se dostanete jen se specialnimi vinnymi kvasinkami. A i normalni vinne kvasinky daji obvykle 14 procent nebo tak. Doporucuju zkusit i kvass a medovinu, pokud se do toho nekdo pustite | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (wohnout) RP (4.9.2011 18:13) | reagovat | |
Viktor: Savana dry ? | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (Kerosin) (4.9.2011 18:04) | reagovat | |
Funguje to, je to celkem neškodný, ale chuťovka to opravdu není. | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (Abdul_Hasan) RP (4.9.2011 17:47) | reagovat | |
Viktor: aj kamoška ho pila v JAR, "takový jablečný pivo" měl jsem sto chutí jí seřvat.... | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (Setiath) RP (4.9.2011 17:46) | reagovat | |
Tohle je dost blindcore... | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (Viktor) (4.9.2011 17:30) | reagovat | |
Cider je skvely, prvy krat som ho pil ked som bol v JAR, ale tomuto neverim | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (werefrog) (4.9.2011 17:06) | reagovat | |
pripadne tam dat 100% dzus... | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (myself) (4.9.2011 16:57) | reagovat | |
close enough | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (Abdul_Hasan) RP (4.9.2011 16:52) | reagovat | |
nakonec spíš like a boss | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (NlKO) RP (4.9.2011 16:35) | reagovat | |
proc by tam melo bejt jabko? to je jen prichut, ten alkohol by se mel tvorit za pritomnosti kvasinek a toho cukru, zejo... kazdopadne to bude velkej humus podle me... ten cukr, treba Glukopur, zejo... spis by me zajimalo, jestli ty kvasiny ten dzus vubec prezijou | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (Kasuha) (4.9.2011 16:33) | reagovat | |
Kvasinky ovoce nemusi, tem staci cukr. Ale trochu bych se bal ze ve vysledku nebudou jen neskodne alkoholy. | ||
|
||
Obrázek 'how to - cider' (wdolek) RP (4.9.2011 16:29) | reagovat | |
pozor! navod pro amiky, u nas neni po jablku v nejlevnejsim jablecnym dzusu ani stopy - a Ecka asi jen tak nezkvasi | ||
|