Přezdívka:
:-) :o)
:-( >-O
;-) :-D
:-P B-)
8-) :-*
:-/ |-)
=) :-O
Zpráva:
 
Devadesátšest:
   

Strana 1/2. 1 2 následující

Odebírat

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (P3t3) (9.5.2014 18:20) reagovat
Na tejto sajte sa z cloveka stane odbornik na fyzu jak blazen :-D

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (SatrifRP (18.6.2012 1:37) reagovat
Zavrena Zlomenina: ta samá část, která říká, že ty nepiješ jenom molekuly vody. Když budeš pít čistý H2O, chcípneš, takže bys měl řešit co se v mikrovlnce děje i s ostatnimi složkami pitné vody.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Zavrena Zlomenina) (17.6.2012 23:35) reagovat
... umoznuje rozlisit molekulu vody, ktera prosla mikrovlnkou od molekuly, ktera v mikrovlnce nikdy nebyla?

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Zavrena Zlomenina) (17.6.2012 23:34) reagovat
V hrncich a panvich NEdava do lednicky jen clovek, ktery ma nesmyslne mnoho casu, nebo za nej zbytecne zaspinene nadobi myje sluzka. Vyjimkou je prilis plna lednicka. V plastovych nadobach (snad vyjma silikonovych a teflonovych) ohriva v mikrovlnce jidlo jen ten, kdo nevi, co vsechno se uvolni z toho plastu do toho jidla. Inertni je sklo a porcelan. MartinezZ: hmm zajimaave, ja uz pet let piju caj, na ktery byla voda uvarena v mikrovlnce a jeste ani jednou jsem nezemrel. Ktera cast kvantove teorie ...

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (JLo2RP (17.6.2012 20:55) reagovat
mrkev: Tu tuhu vyzkouším, to by byl dost pádný důkaz pro tvojí hypotézu. Na tvaru samozřejmě záleží velmi. Přes co je ten kov tedy uzemněný, hm? Já mám teda v mikrovlnce skleněný tác, ten moc vodivý není... A ano, maso se ti bez vody a tuku neohřeje, protože jak tuk, tak voda silně reagují právě na ten dielektrický jev (voda je polární, v tuku zase reaguje hydroxylová nebo esterová skupina). Je jedno, kde se dielektrický jev projevuje, když to nemá vliv na scénář, o kterém se tu bavíme :)

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (mrkevRP (17.6.2012 20:30) reagovat
JLo2: Já jsem ale mluvil o dielektrických ztrátách, tedy o tom, co dielektrikum ohřívá. A ty jsou zásadně větší, čím je větší vodivost materiálu. Právě proto je taky u kondenzátorů tak kritická minimální vodivost.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (mrkevRP (17.6.2012 20:28) reagovat
JLo2: V momentě, kdy tam dáš tuhu, rozžhaví se do ruda. Na tvaru vůbec nezáleží, při tom kmitočtu bude působit jako dobrá anténa i práškové železo. Jakýkoliv neuzemněný kov v mikrovlnce se ti bude zahřívat mnohem víc, než cokoliv jiného. A ano, ani to maso se ti neohřeje, pokud bude úplně vysušené a bez tuku... Pozastavovat se nad tím, že uzemněná faradayova klec je chladná, je dost hloupé... Jinak by ses mohl doučit, co to je dielektrický jev. Ten se totiž projevuje i u ne zrovna skvělých dielektrik.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (JLo2RP (17.6.2012 20:22) reagovat
Kromě toho samozřejmě dielektrikum nemusí být vodič - zrovna voda (bez příměsí) je dielektrikum, a přitom eletricky nevodivá (koneckonců, všechny izolanty jsou dielektrika - to je dost značná množina dielektrik, které jsou zároveň izolanty :D).

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (JLo2RP (17.6.2012 20:21) reagovat
mrkev: Pokud je to tak, proč se ta voda nepřestane vařit, když do ní přidáš sůl? Spousta takových tradičních postupů nemá žádné reálné opodstatnění... Kdyby zahřívání skutečně bylo vířivými proudy, pak by musely kovy nutně být to nejteplejší v mikrovlnce (nebo je snad maso vodivější než železo?) - ve skutečnosti jsou ale naopak chladné, protože záření odrážejí. Jejich jiskření je pak spojené jen s určitými tvary, které působí jako anténa a je v nich indukován proud - např. u vidličky.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (mrkevRP (17.6.2012 20:17) reagovat
a navíc se při osolení tepelná kapacita zvýší a ne sníží, zkus si to na tom sporáku...

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (mrkevRP (17.6.2012 20:02) reagovat
JLo2: Pokud vím, tak voda na špagety se solí až při varu, protože jinak trvá její ohřev delší dobu. V mikrovlnce je tomu naopak. Dielektrický jev jde ruku v ruce se vznikem vířivých proudů, ve vodivějším materiálu vzniká víc vířivých proudů, které samy o sobě ohřívají látku, ale taky produkují elektrické pole. Čím vodivější je dielektrikum, tím jsou větší dielektrické ztráty. Slaná voda se ohřeje rychleji, protože je vodivější, tepelná kapacita na to nemá zásadní vliv.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (JLo2RP (17.6.2012 18:58) reagovat
nepotřebují ani to :)

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (JLo2RP (17.6.2012 18:58) reagovat
Jonnie: Hlavním jevem v domácí mikrovlnce je dielektrický jev - polární molekuly (resp. části molekul) se orientují podle externího EM pole, které se střídá. Slaná voda má menší tepelnou kapacitu, proto se ohřívá rychlejí - i na sporáku, zkus si to :) Tvoje experimenty jsou sice fajn, ale nestačí. V párku se tuk ohřívá rychleji než voda, protože absorbuje víc energie a přitom má nižší tepelnou kapacitu - to je specifické pro mikrovlnku, ale snadno se to dá obejít naložením párků do vody. Méně tučné párky

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Jonnie) (17.6.2012 17:36) reagovat
4) C: Dynamika ohřevu párku v mikrovlnce je prakticky shodná s dynamikou ohřevu párku přímým průchodem el. proudu: Napřed se ohřívá pomalu, ale jak roste vodivost, ohřívá se stále rychleji. Průběh je v obou případech prakticky exponenciální. zdroj: http://www.osel.cz/index.php?clanek=4824&akce=show2&dev=1#diskuze

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Jonnie) (17.6.2012 17:35) reagovat
3)B: Obdobně můžete v mikrovlnce nechat létat mouchy. Budou létat, dokud je nezkolí teplo z předmětu, kterým troubu zatížíte, aby se nezničila - např. se jim orosí křidélka a spadnou do vroucí vody. Ještě lepší je mouchu zavřít do sklenice: Bude klidně lézt libovolně dlouho, zatímco vedle se bude v druhé sklenici vařit voda. Závěr: Moucha je moc malá vůči vlnové délce, indukované proudy jsou moc malé.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Jonnie) (17.6.2012 17:34) reagovat
2) Např. u mě to s 2-3% roztokem vypadalo takto: Po minutě se začala vařit slaná, po 2 minutách čistá. Po 3 minutách slaná stále vařila viditelně více. Pak jsem pokus ukončil, sáhl na skleničku se suchou solí - byla jen lehce vlažná od páry z těch druhých dvou. Závěr: Vodivý roztok absorboval 2/3 výkonu, šptatně vodivý jen 1, nevodivá sůl zanedbatelně.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Jonnie) (17.6.2012 17:33) reagovat
1) Majoritním jevem při mikrovlnném ohřevu není přímé rozkmitání polárních molekul mikrovlnami, ale ohřev vodivého roztoku indukovanými vířivými proudy. O tom se může každý snadno přesvědčit experimenty: A: Do mikrovlnky vložte 2 stejné sklenčky se stejným množstvím vody o stejné teplotě, přičemž jedna je osolená a druhá ne. Do obou vložte čisté varné kamínky. Pro kontrolu můžete přidat ještě skleničku se solí - zakrytou, aby sůl nenavlhala od páry z těch prvních dvou.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (mrkevRP (17.6.2012 17:27) reagovat
OmeGa: Neboj, v tom článku není pravdivá ani pětina :-D :-D Už jen citace: "Považuji za zajímavé, že lidé, kteří říkají, že by nikdy nejedli „ozařované“ potraviny, se nijak nezdráhají a své jídlo strkají do mikrovlnky. Je to tož (jež jiná vlnová délka záření)." Kromě dvou překlepů si autor neuvědomuje, že když to nechá na sporáku, nebo jen tak venku na světle, tak se ty potraviny stejným způsobem "ozáří". Ono totiž světlo i teplo je "jen" jiná vlnová délka... :-D

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (OmeGaRP (17.6.2012 14:32) reagovat
uplne najlepsie je ohrievat veci v plastovych nadobach. uplne eňo ňuňo. precitajte si aspon toto [staci aby bola tretina z toho pravda] [odkaz]

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (cern0usekRP (17.6.2012 10:10) reagovat
To je zase debata :)) Kazdopadne mikrovlnka je na hovno, pokud nema horkovzduch, pripadne aspon gril. Skoro vsechno se da ohrat v obyc troube, prip. na pare, v hrnci, apod.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (mrkevRP (17.6.2012 2:02) reagovat
Ja1: Proud se indukuje ve vodičích a to mineralizovaná voda je, navíc velmi dobrý. K rozkmitání molekul dochází až díky nárůstu teploty...

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Ja1RP (16.6.2012 21:26) reagovat
moonsin, heeej? indukovane prudy ohrievaju jedlo v mikrovlnke? mikrovlnne ziarenie sice prud indukuje ale len v kovoch, tie pokial viem, vo vyznamnej miere nezereme, ibaze by si ty bol hrdza, mikrovlnne ziarenie rozkmita polarne molekuly, voda je dobrym prikladom 8-)

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (mrkev (doma)) (16.6.2012 20:17) reagovat
Moonsin: Samozřejmě že mikrovlnka je vlastně brutální vysílač, který ohřívá jídlo pomocí indukovaných vířivých proudů. V jídle se ale opravdu ohřívá téměř jen voda, protože právě mineralizovaná voda je také nejlepší vodič. Když k tomu přidáš tepelnou kapacitu různých věcí zjistíš, proč se jídlo ohřívá tak nerovnoměrně...

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Doktor Quark) (16.6.2012 20:10) reagovat
For TROLLS http://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba Jinak je dost těžké v Mikrovlnce ohrat cokoliv jineho než vodu a ano je prada,že je prokázáno,že vznikají ohřevem například polymery, ale to i obyčejným vařením. PS: Na FJFI pod CVUT v Praze maji v laboratořích několik mikrovlnek na měření rychlosti světla. Každý den to testují pomocí pizzy (Ověřená historka)

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (JLo2RP (16.6.2012 19:49) reagovat
Hmmm, oprava - slanina se dá v mikrovlnce smažit naprosto v pohodě :D Tuk má sice menší dipólový moment než voda, ale kompenzuje to nižší tepelná kapacita.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (JLo2RP (16.6.2012 19:32) reagovat
RO: Jo, přesně na páře se ale právě krásně dělají v mikrovlnce. Když jsem to viděl poprvé, dost mě to překvapilo, ale funguje to výborně a rychle Moonsin: Kovy v mikrovlnce jiskří proto, že jsou to kovy, a dostávají nápor EM (konkrétněji mikrovlnným) zářením - kdyby se to skutečně ohřívalo indukovaným proudem, tak by byl naopak ten kov potřeba (stejně jako u indukční desky). Mikrovlnné záření o té správné vlnové délce je silně absorbováno vodou, a voda je značná část většiny pokrmů. Netroll :)

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Jonnie) (16.6.2012 18:57) reagovat
(Moonsin): jj, jsem líné debilní hovado, mám v lednici hrnec s gulášem a druhý s hovězí polévkou. Jak to mám uchovávat, abych byl cool?

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Moonsin) (16.6.2012 18:38) reagovat
wattů, tak není divu, že vybuchne. O kmitání molekul pojednává kvantová chemie , ale t souvisí s přenosem energie, ne s jejím vznikem. Důkaz je absence operátorů divergence v rovnicích šíření tepla. :-) PS nejsem žádný troll, ani nestuduju fildu.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Moonsin) (16.6.2012 18:33) reagovat
Klasický omyl o tom, jak funguje mikrovlnka. To, co ohřívá jídlo, jsou Foulcaltovy vířivé proudy ,ohřívá se to tedy indukovaným elektrickým proudem, a ne žádnou rezonancí vody či čeho. Bylo byto v rozporu s tím, proč se nesmí dávat do mikrovlnky kovy. Ty vodu neobsahují, ale přesto to jiskří. Utvoří se totiž zkrat. Nejhorší je to zlatého lemování talíře. Jinak je samozřejmě rozdíl v ohřívání, protože voda, ve které je párekna sporáku má větší tepelnou kapacitu než vzduch v mikrovlnce. Když mu navíc dáte

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (MartinezZRP (16.6.2012 18:28) reagovat
V rychlovarné konvici špagety, scedit přes kšiltovku.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (MartinezZRP (16.6.2012 18:27) reagovat
Kašlete na mikrovlnky a na hrnce s vodou. Správnej frajer vaří v pračce na 90°C s předpírkou! A ohřívat jedině v pračce na eko program.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Kolejmistr) (16.6.2012 18:26) reagovat
Kdo byl někdy na koleji, ví, že se párky ohřívají v rychlovarné konvici.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (RO) (16.6.2012 18:25) reagovat
Jak ohřívat knedlíky v hrnci? samozřejmě na páře 8-) Jinak výborná debata :-) Já nikdy mikrovlnku neměl (ani když jsem ještě bydlel u rodičů), takže pánev v lednici je standard.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (TeoRP (16.6.2012 18:17) reagovat
MartinezZ :-D :-D :-D Inak k parkom - ja si bezne robim parky v mikrovlnke, je to ovela rychlejsie ako ich varit vo vode, a spravia sa uplne rovnako.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (JLo2RP (16.6.2012 17:42) reagovat
SUK: Ten samý problém je víceméně s každou hustou omáčkou - a přesně jak říká Era, stačí to míchat. Samozřejmě, to se dost pohodlněji dělá v hrnci než v mikrovlnce :D

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Era) (16.6.2012 17:38) reagovat
Víčkový nanuk :D A promícháš ji v té mikrovlnce občas?

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (MartinezZRP (16.6.2012 17:36) reagovat
Svíčkovou žrát výhradně mraženou, neohřívat, zvířata!

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (SUKRP (16.6.2012 17:28) reagovat
Napriklad svickovou, kdyz je zmrazena, tak po rozmrazeni v mikrovlnce je hnusna, hrudkovata. V hrnci normalka.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (JLo2RP (16.6.2012 17:15) reagovat
Atlantis: Jo, naprosto typická chyba, kterou lidi dělají je, že do toho jídla naperou co nejvíc mikrovln a nechají to tam jenom chvilku... Na ohřev kafe v pohodě, ale na "celojídlo" je to nesmysl... Jde prostě jen o to umět s tím zacházet, no; je to jiný druh přípravy a vyžaduje jiné postupy :D

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (MartinezZRP (16.6.2012 17:13) reagovat
Ohřej vodu v mikrovlnce a nech ji vychladnout. Následně ji přelij do osvěžovače vzduchu v domě a do týdne všichni chcípnou. Dokonalý zločin. A nevystopovatelný.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (AtlantisRP (16.6.2012 17:12) reagovat
jedinej problém u mikrovlnky je v tom, že o jídlo nemusí být zahřátý rovnoměrně...nebo třeba v tom, že se zahřeje jen kus jídla a proto se zdá, že rychle vychladne (protože se to teplo pak na talíři rozvede do celýho jídla a ten teplej kus vychladne). Jinak je to úplně jedno, jak ty molekuly rozkmitáš - buď mikrovlnama nebo teplem od sporáku. Ve výsledku to bude stejný

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Era) (16.6.2012 17:02) reagovat
Mikrovlnka ma vlny na rezonanční frekvenci vody, takže tam kde je voda se jeji molekuly rozkmitaji a zahřejou. Proto to zahřívá jinak

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (JLo2RP (16.6.2012 16:59) reagovat
karelka: Doufám, že si děláš srandu :D Jinak samozřejmě, že mikrovlnka ohřívá jinak. U některých jídel rozdíl poznat nejde, u některých jedna z variant prostě nefunguje (slaninu v mikrovlnce neosmažíš, ale zkus si třeba ohřát bramborové knedlíky v hrnci, že...).

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Hnidopich) (16.6.2012 16:39) reagovat
Selos: Svata prostoto.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (karelka) (16.6.2012 16:39) reagovat
Fico: ohrej vodu v mikrovlnce a nech ji vychladnout a zalejvej s ni kytky a do tejdne ti chcipnou, s normalni prevarenou vodou ne

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (selosRP (16.6.2012 15:21) reagovat
Atlantis: zkus si ohřát obyčejný párek normálně ve vodě v hrnci a v mikrovlnce...je to 100 a jedno...

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (MartinezZRP (16.6.2012 13:49) reagovat
Do ledničky si chovávám jen zbytky jídla, které mi chutnají. samozřejmě nejsem dobytek a tak ho tam nervu v hrncích ani pánvičkách. Vylévám ho do jednoho ze šuplíků "na zeleninu". A protože si takhle schovávám jen dobré zbytky, v neděli večer mám vždycky óbrmňamku! PS: Twe, s tím jdu na Mimibazar B-) :-D

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (AtlantisRP (16.6.2012 13:42) reagovat
Feyd: :-D jasný

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (kajda) (16.6.2012 13:15) reagovat
Jak do tohohle strčím celej meloun? :-D

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (FeydRP (16.6.2012 13:09) reagovat
Fico: jidlo ohraty v kastrolku a jidlo ohraty v mikrovlnce neni ohraty stejne ..

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Fico) (16.6.2012 13:00) reagovat
Jak se sakra jídlo zku*ví mikrovlnkou??????????

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (alee) (16.6.2012 12:42) reagovat
Moonsin: a ked si to stes zohrat znova na sporaku tak co?

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (karelRP (16.6.2012 12:13) reagovat
__o__: s takovejma vecma nepocitaj, to se na zapade prece vyhazuje

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (He) (16.6.2012 12:10) reagovat
Jidlo v hrnci nebo panvi davaj do lednicky lidi co nemaj radi jidlo zkurveny mikrovlnkou ty hovado

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (Moonsin) (16.6.2012 12:05) reagovat
Jídlo v hrnci a v pánvi dává do ledničky jen líné debilní hovado, kterému pere a žehlí maminka.

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (TeoRP (16.6.2012 11:51) reagovat
panvicu s cinou alebo zbytky jedla uz do dnesnych chladniciek prekladam vzdy do misiek. je to skladnejsie, a potom sa to len supne do mikrovlnky.. takze pri tejto by to bolo rovnako. ale neviem ci by som tomu mutagenu veril :D

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (__o__) (16.6.2012 11:28) reagovat
meloun celkem snadno - zvětšuje to svoji hloubku podle předmětů.. co taková pánev s čínou? nebo zbytek jídla na talíři?

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (BatrachusRP (16.6.2012 11:15) reagovat
Jak do toho dám třeba meloun nebo hrnec s polívkou?

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (nemetko) (16.6.2012 10:59) reagovat
http://www.youtube.com/watch?v=AG7G8g6TktA

Obrázek 'future fridge' Obrázek 'future fridge' (MortaniusRP (16.6.2012 10:57) reagovat
já si dovedu živě představit ten sejrajt, co v něm zůstane po pár letech užívání :D

Strana 1/2. 1 2 následující