Přezdívka:
:-) :o)
:-( >-O
;-) :-D
:-P B-)
8-) :-*
:-/ |-)
=) :-O
Zpráva:
 
šedesátšest:
   


Odebírat

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (elkab) (22.1.2011 6:32) reagovat
Tak ja dúfam, že sa zas začnú pestovať paradajky.

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (CIma) (15.1.2011 15:10) reagovat
Jednoduchou odpověď proč dnešní potraviny stojí za hovno přináší film: http://www.csfd.cz/film/228358-nasytime-cely-svet/ pro silnější povahy se zájmem nejen o jídlo, ale i další oblasti doporučuji sérii Země krásná neznámá (Vu du ciel) od Yanna Arthuse-Bertrana.

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (noname) (14.1.2011 15:00) reagovat
Doporučuji jednoduchý test - jděte do obchodu a čichněte si k rajčatům nebo cherry rajčatům za dvacku. Potom si čichněte k cherry rajčatům za 60 Kč. Podobný film jako o tom salátu je o rajčatech a když jim ten editor říkal "ale vždyť nemají žádnou chuť?!" tak odpověď byla "to je dobře, alespoň si vychutnáte ostatní ingredience. Já myslím, že se dočkáme koření, kterým si budem sypat rajčata, aby zas chutnala jako rajčata

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (juj) (14.1.2011 11:41) reagovat
Kasuha: nauč se číst název sloupce :)

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (Kasuha) (14.1.2011 11:12) reagovat
Jablko: 1 mg -> 2 mg = minus 60%? Tady si nekdo cucal cisla z prstu...

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (thinskinRP (14.1.2011 0:44) reagovat
v osemdesiatom piatom asi nekalibrovali :) alebo to bolo ako s obsahom železa v špenáte :D

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (pepa) (13.1.2011 23:32) reagovat
to je uplne jasne cpou tam rok co rok vetsi sracky do tech postriku a potom tam neni zadny vitamin, ja bych ty interney a pocitace zakazala

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (DCRP (13.1.2011 21:09) reagovat
vytamínů? Děláš si prdel? Tam neni víc věcí, co tvořej zbytek toho ovoce. Pokud se na to podíváš, hodnoty jsou v miligramech. Na 150g jablku za 30kč/kg to nedělá ani halíř, to je spíš větší odchylka váhy. Vysvětlil jsem ti to na příkladu kakaa. Nebo si vymácháš pytlík s čajem 1 minutu místo 10, takže nebude tak silnej.

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (tereiRP (13.1.2011 20:58) reagovat
aha, už to chápu, takže místo těch vytamínů, je tam prostě jen víc těch věcí co tvoří zbytek toho ovoce. Asi prodám všechno co mám ve městě a zařídím si ekofarmu. Akorát si nejsem jistej, jestli jsem tak odvážnej, abych třeba zabil slépku. Lidi jsou dneska strašně zparchantělí

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (BalliusRP (13.1.2011 20:40) reagovat
percento: presne tak. logika: je to pestovane ve vode, bude v tom vic vody je uplne zcestna. je to jen medium ktere umoznuje rychlejsi a kvalitnejsi prisun zivin pro rostlinu, to vse samozrejme jen za podminek ze ona voda ma odpovidajici ph, mnozstvi kysliku, ec a pomer jednotlivych zivin.

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (percento) (13.1.2011 20:11) reagovat
terei: ber do uvahy aku hmotnost maju tie vitaminy v porovnani s hmotnostou zeleniny samotnej, napriklad keby ta brokolica mala kilo tak z nej ubudne 0,075% hmotnosti, nemusi v nej byt o nic viac vody ani nicoho

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (tereiRP (13.1.2011 20:07) reagovat
jasny, takže místo jablka k večeři si dám dvě. U mě to pochopitelně přepočtu na klobásy

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (DCRP (13.1.2011 20:01) reagovat
FIxx: Luxusní video. Trošku mě zaráží, že to neuhnije, když to je pořád ve vodě. Terei: Já bych řekl, že to je jako kakao. Ty si dáš do mlíka 6 lžiček, ale tady ti daj jen jednu. A podle toho to taky chutná.

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (tereiRP (13.1.2011 19:57) reagovat
myslím něco hmatatelnějšího. jako prvek, sloučenina. Podle mě je to voda, když se to pěstuje ve vodě místo v zemině, tak je tam prostě tý vody víc. Ono to taky rychleji roste

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (DCRP (13.1.2011 19:54) reagovat
terei: Dužina?

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (tereiRP (13.1.2011 19:43) reagovat
takže to jako znamená, že je v zelenině víc vody? nebo co tam dělá tu hmotnost?

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (Fixx) (13.1.2011 19:26) reagovat
Je o tom paradni video http://www.youtube.com/watch?v=Wmq9SPPgUpc o pestovani salatu

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (ja) (13.1.2011 18:52) reagovat
vysledok intenzivneho polnohospodarstva, nie len hydroponne pestovanie ale aj klasicke produkuje uz len nafuknute, na pohlad pekne ale "prazdne" ovocie/zeleninu cache, okrem rychlopestovania je tu este jeden problem, vyrastie to, vsetko sa odvezie a pode sa doda len N/P/K, mineraly su z nej za tie roky doslova vycicane

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (math.y) (13.1.2011 18:47) reagovat
cache: zrovna vapnik asi ne, ten by mohli tem kytkam dat taky a ony by ho natahly.. ale mas pravdu co se tyce vitaminu a jinych latek, ktere ty rostliny potrebuji vytvorit...

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (cacheRP (13.1.2011 18:38) reagovat
@error: nejde o dovoz, rovnako hnusne chuti aj nasa zelenina od velkopestovatelov.. Malopestovatel da zelenine cas vyrast, dava jej potrebne ziviny, vodu a prirodne teplo. Velkopestovatel dava chemikalie na zrychleny rast, skryva zeleninu do vyhrievanych sklennikov a postrekava proti skodcom. Ked ta brokolica rasie 1/3 casu a na zimnom slnku vo vykurovanom sklenniku, jasne ze ma o 73% menej vapnika.. Ale mozme si za to sami, kedze pozadujeme v obchodoch sezonnu zeleninu a ovocie celorocne, vsakze?

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (errorRP (13.1.2011 18:28) reagovat
jsem to sem upnul, protože mě to celkem šokovalo.... pravda domácí ovoce a zelenina je neporovnatelná s dováženou

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (czikoRP (13.1.2011 18:15) reagovat
mě to moc neudivuje, jestli někdo ochutnal zeleninu z vlastní zahrady a tu kupnou, tak ví proč...

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (DroamRP (13.1.2011 18:11) reagovat
nebo blbým meřením, kor u špenátu se vědci před lety spletli a pokazila se jim desetina carka )

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (jkl) (13.1.2011 18:10) reagovat
Stačí porovnat chuť z obchodu a domácí produkce. -313%

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (mike) (13.1.2011 18:05) reagovat
Jen pro zajímavost sem kukl na špenát na wiki: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0pen%C3%A1t Ale možná je to tým blbým způsobem pěstování.

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (vecernik) (13.1.2011 18:02) reagovat
neřekl bych černobyl. spíš způsob pěstování "na vodě" bez dostatečného přísunu živin..

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (honza) (13.1.2011 18:01) reagovat
Z jakého je to zdroje?

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (mike) (13.1.2011 18:01) reagovat
Černobyl ?

Obrázek 'zajimavost' Obrázek 'zajimavost' (coWer) (13.1.2011 17:59) reagovat
to mi pripomina jednu pesnicku "... ovocie bez chuti skora jak soda...: