Přezdívka:
:-) :o)
:-( >-O
;-) :-D
:-P B-)
8-) :-*
:-/ |-)
=) :-O
Zpráva:
 
Sedmdesátdevět:
   


Odebírat

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (lul) (9.6.2022 7:32) reagovat
sůl, pochoutka labužníků

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (karel (neprihlaseny)) (8.2.2019 4:32) reagovat
proc vlastne vsichni furt papouskujou ten problem s glutamatem? pokud vim tak hlavni problem s nim maji prevazne anglosasove,. napr co japonci maj 'evolucni 'trenink z morskejch ras, stedoevropani a skandinavci z hub, atd. to je zas naka propaganda, ucelovka, beo prejimani clanku z ciziny bez zasazeni do kontextu.

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Labužník) (29.1.2011 9:22) reagovat
max: Nevymýšlej si, nikde se žádná kočka nikdy nenešla, na to je moc drahá, aby ti to dávali na talíř. A v Tescu jsou všude jen vietnamci, nesmíš věřit nápisům "Čínská restaurace" :-)

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (TexRP (28.1.2011 9:58) reagovat
max: ja viem, ja som reagoval na Fejtosa, ze sucet ingrediencii je len 93% a nie 100%. zvysnych 7% je peprova a cesnakova mucka.

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (BobsikRP (28.1.2011 9:23) reagovat
se mi hlavne libi 74% soli, to je aspon zdravy pokrm :D

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (max) (28.1.2011 1:30) reagovat
@Tex - ja som nepoukazoval na to ze co je zvysok, ale na sucet tych troch ingrediencii, kolegovi dole to vyslo 96 :) ... a btw su tam pisane minimalne hodnoty (>) .. a aj tak to je nepodstatne tie hodnoty, je to len aby to bolo pravne osetrene ... a inak k ym CINSKYM RESTAURACIAM - u nas jedna je co je v Tescu, tak hygienici tam nasli MACKY :) a cinania ze to su zajace, ale bohuzial to neboli zajace :D .. ale musim povedat, nahodu dobre chuti to macacie maso :))

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Slava) (28.1.2011 0:58) reagovat
Zákeřnost není v přímé "okamžité" škodlivosti ale v celkovém důsledku. Když si budete dávat 1 týdně jídlo s glutamáty, posunete si hranice při které vnímáte chutě. Potom si budete podvědomě vybírat více a více jídla silně kořeněná... Proto se to dává ve fast-foodech a proto nám pak nechutná zelenina :) Další věcí je to, že mnoho nekvalitních jídel by se bez této suroviny nedalo prodat/pozřít :)

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (bearfucker) (28.1.2011 0:54) reagovat
oouu noooo, toto zerem kazdy druhy den v cine, a ako hlavne jedlo mavam zrejme potkanov? o_O

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (TexRP (28.1.2011 0:37) reagovat
*peprova

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (TexRP (28.1.2011 0:37) reagovat
zvysnych 7% ocividne tvori cesnakova a paprikova mouka. kde je problem?

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (max) (28.1.2011 0:20) reagovat
@Fejtos - neviem ako u vas, ale v realnom svete 13 a 6 a 74 je 93, takze "epik faul" si asi ty :)

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Pan RRP (28.1.2011 0:16) reagovat
Je to v poradku. Kazdy vyrobek musi obsahovat % slozeni majoritnich surovin, to jsou ty procenta co jsou uvedena. Zbytek jsou ty mouky a zbytky po chemicke vyrobe pri obohacovani uranu. A jelikoz je to v minimalni mire, neudava se jeho procentualni slozeni.Na tatrance taky nemas napsano 1/10 vajicka, 3 kousky orechu.....

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Fejtos) (28.1.2011 0:11) reagovat
no jo no jsou to ale kreteni. vdty 13 a 6 a 74 dava 96 a ne 100 takze zase epik faul :D:D

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Pan RRP (28.1.2011 0:01) reagovat
Tak studie jsou neprokazatelny ze...takze jakekoliv pri nejsou na miste. Spis zalezi na individualnim rozhodnutim. To mas jako mobil u hlavy....A co se tyce glutamatu, je to v kazdem dochucovadle, jaks rikal vegeta, sypkych polevkach, mnohych polotovarech, hodne se uziva prave ve fast foodech...

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (TexRP (27.1.2011 23:59) reagovat
no hej, tiez by som tomu nedoveroval, vyzera to dost nechutne..

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Pan RRP (27.1.2011 23:56) reagovat
Je to hnus, do polivky to nedavam...mam to od jednoho vietnamce(kamoska co maji kramek), vsimni si ze sacek je porad plny, jen to prehazuju sem a tam.1x jsem z toh ozkousel ty nidel, jinak nic. A zadna slast jako. Je mnho jinych bylinek, si opravdu koreni, kterym si to vylepsis.Ale otazka k mnozstvi, je to dost silne, takze asi jako by sis to chtel jen osolit.A citis pak i tu charakteistickou chut docela vyrazne.

Obrázek 'glutamat sodny v praxi' Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (TexRP (27.1.2011 23:52) reagovat
to je akoze nieco ako vegeta? 13% je uplne v pohode, 74% tvori sol.. kolko toho uz len nasypes do tej polievky, aby to nechutilo hnusne kvoli soli samotnej? trochu. a 13% z tej trochy je take male nič, ze ti to nema šancu uskodit.