Odebírat | ||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (lul) (9.6.2022 7:32) | reagovat | |
sůl, pochoutka labužníků | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (karel (neprihlaseny)) (8.2.2019 4:32) | reagovat | |
proc vlastne vsichni furt papouskujou ten problem s glutamatem? pokud vim tak hlavni problem s nim maji prevazne anglosasove,. napr co japonci maj 'evolucni 'trenink z morskejch ras, stedoevropani a skandinavci z hub, atd. to je zas naka propaganda, ucelovka, beo prejimani clanku z ciziny bez zasazeni do kontextu. | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Labužník) (29.1.2011 9:22) | reagovat | |
max: Nevymýšlej si, nikde se žádná kočka nikdy nenešla, na to je moc drahá, aby ti to dávali na talíř. A v Tescu jsou všude jen vietnamci, nesmíš věřit nápisům "Čínská restaurace" | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Tex) RP (28.1.2011 9:58) | reagovat | |
max: ja viem, ja som reagoval na Fejtosa, ze sucet ingrediencii je len 93% a nie 100%. zvysnych 7% je peprova a cesnakova mucka. | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Bobsik) RP (28.1.2011 9:23) | reagovat | |
se mi hlavne libi 74% soli, to je aspon zdravy pokrm | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (max) (28.1.2011 1:30) | reagovat | |
@Tex - ja som nepoukazoval na to ze co je zvysok, ale na sucet tych troch ingrediencii, kolegovi dole to vyslo 96 ... a btw su tam pisane minimalne hodnoty (>) .. a aj tak to je nepodstatne tie hodnoty, je to len aby to bolo pravne osetrene ... a inak k ym CINSKYM RESTAURACIAM - u nas jedna je co je v Tescu, tak hygienici tam nasli MACKY a cinania ze to su zajace, ale bohuzial to neboli zajace .. ale musim povedat, nahodu dobre chuti to macacie maso ) | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Slava) (28.1.2011 0:58) | reagovat | |
Zákeřnost není v přímé "okamžité" škodlivosti ale v celkovém důsledku. Když si budete dávat 1 týdně jídlo s glutamáty, posunete si hranice při které vnímáte chutě. Potom si budete podvědomě vybírat více a více jídla silně kořeněná... Proto se to dává ve fast-foodech a proto nám pak nechutná zelenina Další věcí je to, že mnoho nekvalitních jídel by se bez této suroviny nedalo prodat/pozřít | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (bearfucker) (28.1.2011 0:54) | reagovat | |
oouu noooo, toto zerem kazdy druhy den v cine, a ako hlavne jedlo mavam zrejme potkanov? o_O | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Tex) RP (28.1.2011 0:37) | reagovat | |
*peprova | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Tex) RP (28.1.2011 0:37) | reagovat | |
zvysnych 7% ocividne tvori cesnakova a paprikova mouka. kde je problem? | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (max) (28.1.2011 0:20) | reagovat | |
@Fejtos - neviem ako u vas, ale v realnom svete 13 a 6 a 74 je 93, takze "epik faul" si asi ty | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Pan R) RP (28.1.2011 0:16) | reagovat | |
Je to v poradku. Kazdy vyrobek musi obsahovat % slozeni majoritnich surovin, to jsou ty procenta co jsou uvedena. Zbytek jsou ty mouky a zbytky po chemicke vyrobe pri obohacovani uranu. A jelikoz je to v minimalni mire, neudava se jeho procentualni slozeni.Na tatrance taky nemas napsano 1/10 vajicka, 3 kousky orechu..... | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Fejtos) (28.1.2011 0:11) | reagovat | |
no jo no jsou to ale kreteni. vdty 13 a 6 a 74 dava 96 a ne 100 takze zase epik faul | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Pan R) RP (28.1.2011 0:01) | reagovat | |
Tak studie jsou neprokazatelny ze...takze jakekoliv pri nejsou na miste. Spis zalezi na individualnim rozhodnutim. To mas jako mobil u hlavy....A co se tyce glutamatu, je to v kazdem dochucovadle, jaks rikal vegeta, sypkych polevkach, mnohych polotovarech, hodne se uziva prave ve fast foodech... | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Tex) RP (27.1.2011 23:59) | reagovat | |
no hej, tiez by som tomu nedoveroval, vyzera to dost nechutne.. | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Pan R) RP (27.1.2011 23:56) | reagovat | |
Je to hnus, do polivky to nedavam...mam to od jednoho vietnamce(kamoska co maji kramek), vsimni si ze sacek je porad plny, jen to prehazuju sem a tam.1x jsem z toh ozkousel ty nidel, jinak nic. A zadna slast jako. Je mnho jinych bylinek, si opravdu koreni, kterym si to vylepsis.Ale otazka k mnozstvi, je to dost silne, takze asi jako by sis to chtel jen osolit.A citis pak i tu charakteistickou chut docela vyrazne. | ||
|
||
Obrázek 'glutamat sodny v praxi' (Tex) RP (27.1.2011 23:52) | reagovat | |
to je akoze nieco ako vegeta? 13% je uplne v pohode, 74% tvori sol.. kolko toho uz len nasypes do tej polievky, aby to nechutilo hnusne kvoli soli samotnej? trochu. a 13% z tej trochy je take male nič, ze ti to nema šancu uskodit. | ||
|